Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

De la 1 mai, cardul de sanatate devine obligatoriu.

Cardul-de-sanatate-obligatoriu
De la 1 mai, cardul de sănătate devine obligatoriu, dar multe spitale nu și-au cumpărat încă cititoare de card.

Autoritățile au recomandat ca acesta să fie folosit în probe, încă din toamnă, pentru ca toată lumea să se acomodeze.
Cardul național de sănătate va deveni, de la 1 mai, singurul instrument de validare și decontare a serviciilor medicale prevăzute în pachetul de bază, pentru persoanele asigurate cu vârsta de peste 18 ani, a precizat Casa Națională de Asigurări de Sănătate într-un comunicat. Peste 13,6 milioane de români trebuie să aibă acest ”plastic”.
Totuşi, unele spitale şi-au cumpărat deja cititoare şi au început să le folosească. La Institutul Oncologic din Bucureşti au fost instalate 74 de cititoare. Câte unul pentru fiecare cabinet din ambulator şi câte două, pentru secţiile cu paturi.
La spital, cardul va fi folosit de două ori. O dată la internare şi o dată la externare. Excepţie fac internările de urgenţă şi situaţiile când un pacient este transferat de la un spital la altul.
În cazul spitalizării de zi, cardul se prezintă la fiecare internare. Pentru analize, pacientul trebuie să arate cardul la recoltare sau în momentul în care lasă probele. Chiar dacă nu se întâmplă încă peste tot, autorităţile speră ca până de 1 mai situaţia să se regleze.
Asiguraţii care nu au primit încă acasă cardul de sănătate vor putea merge la medic cu o adeverinţă de salariat.
Asigurații care au rătăcit cardul, cărora le-a fost furat sau care își schimbă datele personale vor solicita un duplicat pe care îl vor plăti. Prețul cardului nou, care va fi ridicat de la Casa de Asigurări de Sănătate, este de aproximativ 2 euro. În termen de 15 zile calendaristice de la producerea uneia dintre situaţiile enumerate mai sus, titularul cardului sau, după caz, împuternicitul acestuia va solicita Casei de Asigurări de Sănătate în evidenţele căreia figurează, un nou card naţional de sănătate. În total, peste 13,6 milioane de români trebuie să aibă acest card.

Sending
User Review
5 (1 vote)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “De la 1 mai, cardul de sanatate devine obligatoriu.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI