De marţi, începe evaluarea moleculelor noi şi a celor existente pentru noile medicamente compensate

Presedintele Agentiei Nationale a Medicamentului, Marius Savu

Evaluarea moleculelor noi şi a celor existente va începe marţi şi până la sfârşitul lunii august ar putea fi prezentată o listă potenţială privind noile medicamente compensate, a declarat luni preşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului, Marius Savu.
Preşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale a precizat că în prezent criteriile de evaluare a moleculelor au fost publicate şi tarifele sunt funcţionale.
De mâine (marţi, n.r.), putem începe evaluarea moleculelor noi, dar şi a celor existente. Pe cele existente le evaluăm, că poate nu îşi mai justifică existenţa. Tehnic, cred că în luna august vom avea deja primele răspunsuri, pe care o să vi le prezentăm. Sperăm să se întâmple cât mai repede„, a spus Marius Savu, la conferinţa de presă dedicată Zilei Internaţionale de Luptă împotriva Hepatitei, organizată de Mediafax, în parteneriat cu Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România (APAH-RO).
Savu a precizat că terapia actuală a hepatitei a declanşat o discuţie care nu a mai fost până în prezent.
Vorbim de nevoi clare ale oamenilor care suferă de o afecţiune severă, de tratamente care nu existau şi, pe de altă parte, de un cost extraordinar, care nu a existat în ultimii 20-30 de ani, lucru recunoscut şi de Uniunea Europeană. E prima oară când s-a făcut un grup de lucru, astfel încât industria farmaceutică să se uite mai atent la profiturile pe care le face. Nu e nimeni care nu şi-ar dori ca oamenii să aibă acces la cel mai bun tratament. Sper ca rezultatele acestor discuţii să se vadă, astfel încât să existe fonduri pentru cercetare, dar şi posibilitatea ca un sistem social de asigurare să îşi permită să plătească” , a explicat Marius Savu.
Preşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului a adăugat că noile terapii costă 70.000-80.000 de euro per pacient, ceea ce înseamnă foarte mult.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “De marţi, începe evaluarea moleculelor noi şi a celor existente pentru noile medicamente compensate”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI