Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Definitivat 2019 – rezultate finale: Peste 5.000 de candidaţi au obţinut dreptul de practică

Rezultate_finale_definitivare
Peste 5.000 de candidaţi (77,89%) au obţinut definitivarea şi dreptul de practică în învăţământul preuniversitar în sesiunea 2019, anunţă Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN), vineri, într-un comunicat.

Procentul final de promovare la examenul naţional de definitivare în învăţământ (sesiunea 2019), după soluționarea contestațiilor, este 77,89% (în creștere cu 2,61%, comparativ cu rezultatele inițiale: 75,28%). Rata finală de reușită consemnată în 2018 a fost 79.59%.
Au depus contestaţii 1.079 de candidați. Dintre aceștia, 169 au obținut medii peste 8 în urma soluţionării acestora și, implicit, statutul de promovat. Astfel, din totalul de 6.485 de candidaţi cu note la proba scrisă (dintre aceștia, 128 de candidați au fost notați cu 10), 5.051 de candidaţi au reușit să obțină, în final, medii mai mari sau egale cu 8 și au promovat examenul.Harta_promovare_definitivat_2019MEN reamintește că, după susținerea ultimei probe a examenului de definitivat din sesiunea 2019 – proba scrisă, dar înainte de înregistrarea/soluționarea contestațiilor, au fost declarați promovați 4.882 de candidaţi care au obținut medii între 8 şi 10. Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obțină minimum media 8. Aceasta se calculează ca medie ponderată a notelor obținute la toate probele de examen. Judeţul cu cea mai mare rată de promovare este Dâmbovița (87,06%), în timp ce rata de promovare cea mai scăzută s-a înregistrat în județul Călărași (57,14%). În Capitală, procentul este de 85,96%.
Afişarea rezultatelor finale a avut loc astăzi, 5 august 2019, atât la centrele de examen, cât şi pe site-ul dedicat – definitivat.edu.ro. Reamintim că au putut participa la proba scrisă candidații care au îndeplinit cumulativ următoarele condiţii: efectuarea unui stagiu de predare în specialitate de cel puţin un an, calificativul pentru anul şcolar în curs „Bine” sau „Foarte bine”, media aritmetică a notelor obținute la cele două inspecții la clasă și la evaluarea portofoliului profesional – minimum 8, dar note nu mai mici de 7 la fiecare din probele respective.
Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, şi obiectivul acestui examen naţional. Prin dobândirea definitivării în învățământ, cadrul didactic depășește stadiul de debutant şi poate intra pe o rută de profesionalizare ascendentă, având dreptul de a deveni titular în sistemul de învățământ preuniversitar și de a participa ulterior la susținerea examenelor pentru obținerea gradelor didactice.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Definitivat 2019 – rezultate finale: Peste 5.000 de candidaţi au obţinut dreptul de practică”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI