Delfinariul din Constanţa va fi extins şi va găzdui încă patru mamifere marine

Delfinariul din Constanta
Consilierii judeţeni din Constanţa au aprobat, miercuri, în şedinţă, proiectul de hotărâre privind extinderea Delfinariului din Constanţa, valoarea totală a acestuia ridicându-se la 26.367.659,10 lei inclusiv TVA, banii urmând să provină din bugetul Ministerului Turismului.

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Marius Horia Ţuţuianu, a declarat jurnaliştilor, la finalul şedinţei, că se lucrează la acest proiect de mai bine de un an şi jumătate, discuţiile fiind începute pe vremea când Mircea Titus Dobre era ministrul Turismului, fiind continuate şi în mandatul lui Bogdan Trif.
„Delfinariul din Constanţa va fi extins, urmând ca după ce se va întâmpla acest lucru să mai fie cumpăraţi şi alţi delfini pe lângă cei doi existenţi. Valoarea investiţiei este de aproximativ cinci milioane de euro, iar banii vor veni de la Ministerul Turismului. Este un alt proiect la care am lucrat. A durat un an şi jumătate, a fost de pe vremea când domnul Dobre era ministrul Turismului, au continuat cu domnul ministru Trif. Este un proiect de aproape cinci milioane de euro. Sperăm ca în perioada următoare să semnăm şi finanţarea”, a explicat preşedintele CJ Constanţa, care a precizat că banii pentru extinderea Delfinariului vor veni de la Ministerul Turismului.
El spune că actualele dimensiuni ale Delfinariului limitează în prezent la doi numărul delfinilor care evoluează aici, dar în viitor aceştia vor avea o „casă” de aproximativ trei ori mai mare decât cea din prezent, corespunzătoare normelor europene, ce va fi gata până în 2023.
„Vorbim despre o extindere, o casă mai mare pentru aceşti delfini şi bineînţeles că în situaţia în care avem o casă mai mare ne putem permite să aducem şi alţi delfini, născuţi în condiţii de control uman sau captivitate, şi care vor întregi o familie mai mare a unor animale care îşi doresc grupul. Recomandarea internaţională şi românească este ca grupul să fie de minim două şi ideal şase exemplare. Ăsta este motivul pentru care într-o casă mai mare vom putea aduce mai mulţi delfini. Este motivul pentru care acum avem doar doi delfini, pentru că avem o suprafaţă de doar 250 de metri, faţă de un minim de 800, cum cere legea, din 2023. Până în 2023 funcţionăm aşa cum suntem la ora actuală. Vrem să aducem 4,5,6 exemplare. Acest proiect a fost gândit de o echipă a Consiliului Judeţean şi care împreună cu un proiectant a reuşit să realizeze o casă interesantă pentru delfini, o casă care înseamnă inclusiv un bazin de retenţie, un bazin de separaţie, înseamnă posibilitatea de a realiza chiar şi pui la Delfinariu Constanţa. Dorim, de asemenea, să asigurăm condiţii de educaţie pentru vizitatori. Delfinii din Delfinarii sunt ambasadorii celor din natură. Sunt delfini care au rolul de a transmite educaţia de mediu, responsabilitatea faţă de mediu, responsabilitate care anul acesta a fost culeasă de 360.000 de vizitatori”, a explicat directorul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, Adrian Bîlbă. (Sursa foto: Cuget Liber)

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Delfinariul din Constanţa va fi extins şi va găzdui încă patru mamifere marine”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI