Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Deschiderea oficială de către ministrul Titus Corlăţean, a celei de-a XXI-a ediţii a Cursurilor Internaţionale „Nicolae Titulescu” pentru tineri diplomaţi

titus corlatean_inaugurat_ursuri

Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a inaugurat astăzi, 4 octombrie 2014, cea de-a XXI-a ediţie a Cursurilor Internaţionale „Nicolae Titulescu” pentru tineri diplomaţi, care au ca temă generală „Procese evolutive în spaţiul european – o perspectivă românească”.
Deschiderea oficială a cursurilor a avut loc în prezenţa prim-ministrului Victor Ponta şi a autorităţilor locale, în cadrul ceremoniei Te Deum, dedicată omagierii memoriei marelui diplomat şi om politic român Nicolae Titulescu. Ceremonia a fost organizată la Biserica Sfantul Nicolae din Scheii Braşovului.
Acţiunea a continuat cu un mesaj adresat de ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, tinerilor diplomaţi participanţi la cursuri, provenind din mai multe ţări, şi anume Belgia, Bulgaria, Finlanda, Lituania, Letonia, Polonia, Slovenia, Republica Moldova, Ucraina, Belarus, Azerbaidjan, Turkmenistan, Egipt, Iran, Kuwait, Tunisia, Algeria, Nigeria, Indonezia, Malaezia, Cuba, Mexic, Venezuela şi România. Ministrul afacerilor externe a subliniat importanţa alegerii acestei teme, având în vedere provocările complexe cu care se confruntă scena globală şi spaţiul european. A evidenţiat, de asemenea, relevanţa abordării acestor teme din perspectiva viziunii strategice promovate de marele diplomat român Nicolae Titulescu, care şi-a dedicat întreaga activitate diplomatică menţinerii păcii, încurajării cooperării şi menţinerii stabilităţii pe continentul european.
Şeful diplomaţiei române a menţionat faptul că România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene şi al NATO, este un susţinător activ al valorilor şi principiilor care se află la fundamentul proiectului european: democraţia, statul de drept, respectul pentru drepturile omului şi care constituie o adevărată sursă de inspiraţie pentru toate statele din vecinătate. A menţionat, în context, importanţa semnării Acordurilor de Asociere şi de Liber Schimb cu Uniunea Europeană de către ţările din Vecinătatea Estică, o confirmare a parcursului european al acestora.
Totodată, ministrul Titus Corlăţean a făcut referire la numeroasele provocări politice şi de securitate cu care se confruntă statele din Vecinătatea Sudică, în contextul apariţiei grupării extremiste autointitulate „Statul Islamic”, şi a menţionat sprijinul României pentru combaterea ameninţărilor la adresa securităţii globale.
În încheiere, ministrul afacerilor externe şi-a exprimat încrederea că aceste cursuri vor genera o varietate de opinii şi idei care vor contribui la conturarea unei viziuni pe termen lung a viitorului european, precum şi la crearea unei punţi între generaţiile de diplomaţi, precum şi între culturi din întreaga lume.
Programul de diplomaţie publică „Cursurile Internaţionale „Nicolae Titulescu” pentru tineri diplomaţi”, iniţiat de Ministerul Afacerilor Externe, a debutat în 1991, în semn de omagiu adus activităţii marelui diplomat şi om de stat.
Ajuns, în acest an, la un prag de maturizare prin organizarea celei de-a XXI-a ediţii, programul se înscrie în seria momentelor de referinţă privind activitatea ministerului, care reflectă evoluţiile din politica externă a ţării şi, nu în ultimul rând, din societatea românească.
Cursurile contribuie la dezvoltarea cunoştinţelor în sfera relaţiilor internaţionale şi a diplomaţiei, dar şi la aprofundarea anumitor cunoştinţe specifice privind cultura, tradiţiile şi politica externă din spaţiul românesc. Până acum, 558 de tineri diplomaţi, mare parte dintre aceştia străini, au beneficiat de acest program de pregătire, iar anul acesta, s-au alăturat încă 26 de diplomaţi străini şi 7 români.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Deschiderea oficială de către ministrul Titus Corlăţean, a celei de-a XXI-a ediţii a Cursurilor Internaţionale „Nicolae Titulescu” pentru tineri diplomaţi”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI