Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Descoperire neaşteptată despre paracetamol

Descoperire neasteptata despre paracetamol

Paracetamolul nu este mai eficient decât un produs placebo în cazul durerilor lumbago, arată un studiu realizat de o echipă de cercetători australieni pe circa 1.600 de pacienți cu dureri lombare acute, relatează AFP, potrivit Agerpres.
Pacienților ‘tratați’ cu placebo, produs absolut inactiv, le-au trecut chiar mai repede durerile (cu circa o zi) decât celor care au primit medicamentul împotriva durerilor, recomandat totuși ca prim remediu în cazul acestor dureri de spate curente, arată autorii în revista medicală The Lancet.
Aceste ‘rezultate sugerează că paracetamolul nu influențează cu nimic timpul în care trece o lombalgie acută’, apreciază echipa de cercetători australieni. Paracetamolul nu a avut niciun efect asupra durerii, mobilității scăzute, funcției, schimbării globale a simptomelor, somnului sau calității vieții.
Durerile lombare constituie principala cauză de invaliditate în lume, iar paracetamolul este ‘universal’ recomandat ca tratament preferențial, se spune în The Lancet.
Studiul, numit ‘PACE’, s-a desfășurat pe 1.652 de persoane din 235 de clinici din Sydney, repartizate prin tragere la sorți în trei grupe și observate timp de trei luni. Prima grupă a primit doze regulate de paracetamol (de trei ori pe zi, până la patru săptămâni), al doilea, același medicament numai dacă era nevoie (doza maximă de 4 g/zi), iar al treilea a fost ‘tratat’ cu placebo. Persoanele au fost considerate restabilite după șapte zile fără dureri sau cu dureri de mică intensitate (intensitatea a fost apreciată pe o scară de la 0 la 10). Timpul mediu de recuperare a fost de 17 zile la primele două grupe și de 16 zile la grupul placebo.
Într-un comentariu publicat de revistă, doi medici de la Erasmus MC University Medical Center din Rotterdam felicită echipa de cercetători australieni pentru abordarea acestei probleme, dar subliniază că nu se poate schimba tratamentul în cazul durerilor lombare pe baza unui singur test.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Descoperire neaşteptată despre paracetamol”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI