DIICOT destructureaza o grupare infractionala specializata pe fraude informatice

perchezitii-diicot
Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat 42 de percheziții domiciliare în București și în 5 județe, pentru destructurarea unei grupări infracționale de criminalitate informatică, care ar fi cauzat un prejudiciu de 15 milioane de dolari.

La sediul D.I.I.C.O.T. București au fost duse, în vederea audierii, 25 de persoane.
În cauză, exista suspiciunea rezonabilă că în perioada februarie 2013 – decembrie 2013, grupul infracţional organizat, format din peste 52 de persoane, cetăţeni romani şi străini, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, a efectuat retrageri frauduloase de numerar (peste 34.000 de operaţiuni), în 24 de state, respectiv SUA, Belgia, Canada, Columbia, Republica Dominicană, Egipt, Estonia, Germania, Indonezia, Italia, Japonia, Letonia, Malaezia, Mexic, Pakistan, România, Rusia, Spania, Sri Lanka, Thailanda, Ucraina, Emiratele Arabe Unite, Marea Britanie, în valoare de peste 15.000.000 de dolari„, se arată într-un comunicat de presă transmis Lumea Presei de IGPR.
Aceștia ar fi utilizat clone ale unui card emis de o bancă din Muscat, Oman, precum și alte clone din Puerto Rico.
Pentru clonarea cardurilor, liderii grupării ar fi accesat în mod neautorizat sistemele informatice ale unor instituții bancare, ar fi accesat conturile, modificând limitele de retrageri și ar fi anulat solicitările de introducere a codurilor PIN.
Aceștia s-ar fi deplasat în mai multe state și ar fi distribuit altor persoane implicate cardurile, telefoane mobile, cartele SIM, precum și elemente de deghizare (ochelari, fulare,căciuli,șepci, etc). Retragerile frauduloase de numerar ar fi fost efectuate în același timp, în toate statele.
Din cercetări a reieșit că cetățenii români ar fi participat efectiv la retrageri frauduloase de numerar de la bancomate ale instituțiilor bancare din Japonia, Anglia, Germania, Italia, Spania, Belgia și România.
Grupul infractional, format din 54 de persoane, ar fi acționat în acest mod la data de 2 decembrie 2013, în România, reușind să efectueze 4.200 de retrageri frauduloase, în valoare de 5.000.000 de USD, de la ATM-uri ale unor insituții bancare din 15 orașe, iar la data de 20 februarie 2013. ar fi efectuat în Japonia retrageri frauduloase în valoare de peste 9.000.000 de USD.
În urma perchezițiilor, au fost ridicate 16 laptopuri și telefoane mobile, folosite în activitatea infracțională, tablouri, 2 kg. de aur și 150.000 de euro.
Liderii grupării ar fi investit banii proveniți din activitatea infracțională în diferite bunuri mobile și imobile, asupra cărora se vor institui măsuri asiguratorii.
Activitățile au beneficiat de sprijinul jandarmilor.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale – Inspectoratul General al Poliției Române, Serviciul Român de Informaţii şi Departamentul de Informații și Protecție Internă.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
5 (1 vote)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “DIICOT destructureaza o grupare infractionala specializata pe fraude informatice”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI