Din iulie 2015, se schimbă modalitatea de admitere la Facultatea de Medicină a Universității „Ovidius”

Facultatea-de-Medicina-Constanta

La propunerea Consiliilor facultăților și cu aprobarea Consiliului de Administrație și a Senatului Universității „Ovidius” din Constanța, se modifică modalitatea de admitere pentru studii universitare de licență la Facultățile de Medicină și Medicină Dentară, începând cu sesiunea iulie/septembrie 2015, după cum urmează:
Pentru admiterea la Facultatea de Medicină:
• La programul de studii Medicină, examenul include o probă scrisă, totalizând un număr de 100 de întrebări din două discipline studiate în liceu: Biologie (într-o pondere de 75%) şi Chimie organică sau Fizică, la alegere, (într-o pondere de 25%).
• La programul de studii Asistenţă Medicală Generală, examenul include o probă scrisă, totalizând un număr de 60 de întrebări din disciplina de Biologie.
• La programul de studii Balneofiziokinetoterapie şi recuperare, admiterea se face prin concurs de dosar. Criteriul de admitere: media de admitere este media de bacalaureat.
Pentru admiterea la Facultatea de Medicină Dentară:
• La programul de studii Medicină Dentară, examenul include o probă scrisă, totalizând un număr de 100 întrebări din două discipline studiate în liceu: Biologie (într-o pondere de 75%) şi Chimie organică sau Fizică, la alegere, (într-o pondere de 25%).
• La programul de studii Tehnică Dentară, ponderea notei la proba de aptitudini este de 50%, iar restul de 50% este reprezentat de media examenului de Bacalaureat.
În prezent, se lucrează la actualizarea bazei orientative de date, cu subiecte pentru admiterea 2015, pentru Facultățile de Medicină și Medicină Dentară, acestea urmând a fi postate pe site-urile facultăților.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Din iulie 2015, se schimbă modalitatea de admitere la Facultatea de Medicină a Universității „Ovidius””

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI