Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Din luna mai vom putea plati taxele si impozitele cu cardul, de acasa

Plati online catre Trezorerie

În curând, contribuabilii care deţin carduri Mastercard sau Maestro vor putea plăti direct de acasă sau de la serviciu, fără a le fi percepute comisioane la tranzacţii, taxele şi impozitele pe care le datorează atât la bugetul de stat, bugetele locale, bugetul asigurărilor sociale de stat, cât și la cele administrate de alte instituții publice, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Finanţelor Publice (MFP). Astfel, Trezoreria Statului va deveni acceptator de plăți electronice pentru plata online a impozitelor și taxelor, măsura urmând a fi implementată până cel târziu în luna mai.
Trezoreria Statului va accepta plata online prin card, fără comision, a tuturor tipurilor de impozite și taxe, atât la bugetul de stat, bugetele locale, bugetul asigurărilor sociale de stat, cât și la cele administrate de alte instituții publice. Implementarea tehnică a sistemului este estimată să dureze maximum trei luni.
Pentru plata online a impozitelor, Ministerul Finanțelor a semnat un acord de licențiere a Trezoreriei ca acceptator de plăți electronice cu carduri MasterCard și Maestro, proiectul, inclusiv extinderea serviciilor de internet banking ale Trezoreriei, urmând să fie finanțat din fonduri europene.
„E un pas important pe care Ministerul Finanțelor îl face pentru a veni în întâmpinarea contribuabililor. Aceștia își vor putea plăti taxele și impozitele de acasă și de la serviciu, cu ajutorul unui sistem sigur și accesibil. Consider că ușurința cu care ne plătim taxele și impozitele este esențială pentru o colectare mai eficientă și pentru creșterea gradului de conformare voluntară”, a declarat ministrul Finanțelor, Anca Dragu.
Firmele și persoanele fizice ar fi trebuit să efectueze operațiuni online sau plăți cu cardul, de taxe și impozite, la Trezorerie din 2015, după cum promiteau guvernanții în 2014.

Sending
User Review
5 (1 vote)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Din luna mai vom putea plati taxele si impozitele cu cardul, de acasa”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI