Distractie in stil grecesc in Piata Ovidiu. Comunitatea elena de la malul marii a organizat un spectacol in strada

Dansuri-grecesti-in-piata-Ovidiu_3453

Grecii ştiu să se distreze şi-n vremuri grele. Au dovedit-o la Constanţa, unde au ieşit în stradă să sărbătorească ziua Greciei. Sute de oameni au încins dansuri tradiţionale greu de egalat în măiestrie şi pricepere.
Piaţa Ovidiu din vechea cetate Tomis s-a transformat într-un ring de dans. Au răsunat acorduri de sirtaki şi buzuki. Sute de greci s-au prins în horă cu românii, într-o petrecere tipic grecească.
Dansul îți dă relaxare, este o plăcere și când dansezi simți că trăiești cu adevărat. Am vrut să vină cât mai multă lume, să fim uniți și fericiți în astfel de momente. Muzica grecească îți intră ușor la suflet„, a spus Ionuț Galani.
Ansamblul grecesc Elpis din Constanța a încins atmosfera în care sute de dansatori de toate vârstele s-au încins la „Zorba Grecu” și „Zeibekiko”. Printre invitați s-au aflat și membri ai comunității grecești din Galați. Cel care a întreținut atmosfera a fost Ionuț Galani. Acesta a cântat și dansat în mijlocul horelor grecești, iar președintele Asociației Litoral – Delta Dunării, Corina Martin, a dansat cu prietenii greci.
A fost o nouă sărbătoare și un nou flashmob. Cred că am arătat că putem face ușor cel mai mare Sirtaki din România. Primul s-a întâmplat în urmă cu doi ani, când mi-am dorit să facem un astfel de eveniment inspirându-mă de un filmuleț de pe YouTube în care comunitatea greacă din Ontario, Canada, a făcut un dans imens în plină stradă. Trăim în armonie cu grecii și cu toate etniile și ne bucurăm împreună” a declarat Corina Martin.
Nu au lipsit farfuriile sparte și garoafele aruncate în semn de apreciere, s-a chiuit și s-a cântat la bouzouki, iar peste o mie de constănțeni au privit, fotografiat și filmat deosebitul spectacol.

Toată comunitatea elenă din Constanţa a petrecut, în avans, de Ziua Naţională a Greciei, care este pe 25 martie. Membrii comunităţii vor merge şi la Biserica Greacă, unde va avea loc o slujbă de pomenire a eroilor eleni.
Comunitatea elenă din Constanţa, care numără aproape 1400 de persoane, a încercat să aducă în oraşul de la malul mării o parte din frumoasa Grecie. În urmă cu 194 de ani, Grecia ieşea de sub dominaţia Imperiului Otoman, proclamându-şi astfel independenţa.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Distractie in stil grecesc in Piata Ovidiu. Comunitatea elena de la malul marii a organizat un spectacol in strada”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Live Events

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CORONAVIRUS

Articole despre Coronavirus Reguli, Statistici, Sondaje, Comentarii

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI

×
%d blogeri au apreciat: