Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Dobre: Reglementările din turism, vechi de aproape 20 de ani

Mircea Titus Dobre
Principalul act normativ prin care se reglementează activitatea de turism în România este vechi de aproape 20 de ani, motiv pentru care este nevoie de o lege a turismului flexibilă, a spus, miercuri, ministrul turismului, Mircea Dobre.

„Legea turismului, în ansamblul ei, este importantă, pentru că la ora actuală sunt 75 de acte normative care reglementează acest domeniu de activitate. Ori le centralizăm și le reducem, ori le lăsăm așa și tot timpul va fi haos în reglementarea activității de turism din România. Gândiți-vă că principalul act normativ care reglementează activitatea de turism în România este Ordonanța 58 din 1998. Noi am venit cu o modificare și am introdus Organizațiile de Management al Destinațiilor (OMD) și cu atașatul în turism, în august 2017. Dar până acum nu s-a modificat nimic în Ordonanța 58/1998, deci avem un act normativ care reglementează de 20 de ani o activitate — ținând cont și de faptul că am intrat în Uniunea Europeană, dar nimeni nu a intervenit pe partea de reglementare. În actuala situație cred că trebuie să facem o reglementare cât mai eficientă”, a spus ministrul turismului.
La dezbateri au luat parte peste 150 de reprezentanți ai unor operatori de turism și ai instituțiilor publice din partea de vest a țării, participanții ridicând diverse probleme legate de mai buna definire a unor activități, a capacităților de cazare, funcționarea complexelor hoteliere, fiscalitatea sau agroturismul, informează Agerpres.
Potrivit acestuia, dezbaterile publice la actualul proiect al Legii turismului se vor încheia pe 2 octombrie, la București, după care actul normativ va fi trimis ministerelor cointeresate spre avizare și apoi va fi prezentat în ședința de guvern.
El a precizat că Ministerul Turismului ar dori ca proiectul de lege să fie aprobat până la sărbătorile din iarnă.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Dobre: Reglementările din turism, vechi de aproape 20 de ani”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI