Doliu uriaș în muzica românească. Mihai Constantinescu a încetat din viaţă

Mihai_Constantinescu
Veste cutremurătoare în muzica românească. Astăzi a încetat din viață celebrul Mihai Constantinescu (73 de ani), iar lumea artistică din România este în doliu.

În urmă cu puțin timp, Mihai Constantinescu a murit. Artistul era internat de câteva luni în spital, în comă indusă, după ce a suferit un grav stop cardio-respirator.
Mihai Constantinescu a încetat din viaţă. Inima îndrăgitului artist nu a mai putut să bată, astfel că acesta a plecat dintre noi la vârsta de 73 de ani.
Cântărețul a fost internat de urgență la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Floreasca, în ziua de 13 mai 2019, după ce fusese găsit inconștient, de către soția sa, în propria locuință. Medicii sosiți de urgență la fața locului au început manevrele de resuscitare. Ulterior, Mihai Constantinescu, care suferise un stop cardio-respirator, a fost transportat la spital, acolo unde a intrat în comă.
Mihai Constantinescu şi-a anulat în luna martie câteva concerte din cauza stării de sănătate, fiind cunoscut de multă vreme cu probleme cardiace.
În anul 2008, Mihai Constantinescu a fost supus unei intervenţii chirurgicale la Secţia Clinică Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş, cu diagnosticul stenoză aortică strânsă, cardiopatie valvulară, insuficienţă mitrală gradul 3/4, insuficienţă tricuspidiană gradul 2, hipertensiune pulmonară medie. În anul 2017, artistul a fost supus unei noi intervenţii chirurgicale, după ce valva mitrală a avut o disfuncţie.
Cântărețul Daniel Iordăchioae a scris pe Facebook că Mihai Constantinescu a murit.
Acesta s-a născut pe data de 4 ianuarie, în anul 1946, la București. Cu toate că este cunoscut pentru muzica sa și a fost întotdeauna atras de artă, acesta a absolvit Institutul de Educație Fizică și Sport din București în anul 1976. În 1972, Mihai Constantinescu termina Școala Populară de Artă la clasa Floricăi Orașcu, iar în anul 1975 deja câștiga primul premiu la Fertivalul Șlagărelor de la Dresda. Se pare că piese care i-a purtat noroc a fost “Am visat”, interpretată de Corina Chiriac. Acesta a obținut premiul I la concursul “Șlagăre în devenire”, în 1981, cu piesa “I.E.F.S ura!”.
Mihai Constantinescu mai cântă cu Modern Group, trupa lui Petre Magdin. Primele înregistrări sunt făcute la solicitarea lui Titus Munteanu din repertoriul francez. Titus Munteanu îl remarcă la una din audițiile organizate de clasa Floricăi Orăscu.
Mihai Constantinescu face parte din trio-ul lansat de Titus Munteanu din care mai fac parte Olimpia Panciu și Marius Țeicu. În anul 1999 editează în format single «Iubiți și câinii vagabonzi» În anul 2003, unul din albumele de pe dublul CD al Anastasiei Lazariuc cuprinde piese scrise de Mihai Constantinescu.
A efectuat turnee în toate țările ex-socialiste, în Germania, în SUA și în câteva state din V.Europei. În 2002, luna mai, primește Diploma de Onoare în cadrul Galei Muzicii Ușoare «O zi printre stele» din partea Ministerului Culturii și Cultelor. În 2002, Editura Muzicală a Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România îi editează un caiet de cântece selectate din șlagărele lansate în trei decenii.
Discografie
1974 – «Iubiți-ne că sîntem flori / De unde vii? / Penița / Sora mea cea mică» (EP – Electrecord)
1979 – «Olimpia Panciu – Mihai Constantinescu» (EP – Electrecord)
1972 – «Marius, Olimpia, Mihai», împreună cu Marius Țeicu și Olimpia Panciu (Album – Electrecord)
1972 – «Un zîmbet și o floare» (Album – Electrecord)
1978 – «O floare» (Album – Electrecord)
1980 – «Mihai Constantinescu» (Album – Electrecord)
1982 – «Speranță și vis» (Album – Electrecord)
1983 – «Hei, copilărie» (Album – Electrecord)
1985 – «Mihai Constantinescu» (Album – Electrecord).

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Doliu uriaș în muzica românească. Mihai Constantinescu a încetat din viaţă”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI