Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Dosare penale pentru braconaj piscicol

braconajul-piscicol-tulcea
Peste 550 de kilograme de peşte proaspăt şi 3 autovehicule au fost ridicate, în vederea confiscării, de poliţişti, în timpul unei acţiuni desfăşurate în zona Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării.

În perioada 18 – 25 septembrie a.c., sub coordonarea de specialitate a Direcţiei de Ordine Publică – I.G.P.R., poliţiştii Serviciului de Poliţie „Delta Dunării” au verificat persoane, ambarcaţiuni şi autoturisme, pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol şi cinegetic.
Au fost constatate 5 infracţiuni, dintre care 3 prevăzute şi pedepsite de O.U.G. nr. 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura, fiind cercetate 6 persoane.
Pe timpul acţiunii au fost ridicate în vederea confiscării 552 de kilograme de pește proaspăt (caras, crap,știucă, somn), 2,51 de kilograme de icre şi 3 autovehicule, dintre care 2 autoutilitare. Valoarea bunurilor confiscate este de aproximativ 9.000 de lei„, se arată în comunicatul I.G.P.R..
La data de 24 septembrie a.c., doi bărbați, de 59 de ani, respectiv 63 de ani,din județul Tulcea, au fost depistați în flagrant de polițiști în timp ce vindeau somn subdimensionat unei persoane din municipiul Tulcea.
În fapt, aceștia ar fi achiziționat 80 de kilograme de pește proaspăt din speciile somn și știucă, subdimensionat, fără documente legale de proveniență, de la diferite persoane de pe raza localității Murighiol și l-ar fi transportat cu o autoutilitară la o societate de profil din Mahmudia (punct de debarcare și centru de primă vânzare).
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea de infracțiunilor de uz de fals și fals în declaraţii, precum și pentru infracțiuni privind pescuitul resurselor acvatice vii sub dimensiunile legale. Peștele și autoutilitara au fost confiscate.
La data de 25 septembrie a.c., polițiștii au depistat în flagrant un bărbat de 57 de ani, din județul Brăila, în timp ce încerca să comercializeze de 10 borcane de icre de știucă și crap. Bărbatului i s-a întocmit dosar penal, iar cele 2,51 de kilograme de icre care se aflau în borcane au fost ridicate în vederea confiscării și predată la o societate de profil în vederea valorificării.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
5 (2 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Dosare penale pentru braconaj piscicol”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

 

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

 

Închiriere Apartament de LUX

 

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI