Dragnea: Iubesc România şi sunt pregătit să colaborăm cu toată lumea în interesul naţiunii

Liviu Dragnea
Preşedintele Camerei Deputalilor, Liviu Dragnea, a afirmat , miercuri, la Şedinţa solemnă a Parlamentului consacrată celebrării Centenarului Marii Uniri, că e normal ca politicienii să se critice, dar a spus că este dispus să colaboreze ”cu toată lumea în interesul naţiunii”.

Trăim în aceste zile un moment unic în istoria ţării noastre. România împlineşte 100 de ani. Este un veac de unitate, de împlinire a celui mai măreţ vis al naţiunii noastre. Este cea mai mare sărbătoare a României. Peste trei zile vom sărbători Marea Unire”, a declarat Liviu Dragnea.
Am fost întrebat în aceste zile care este cea mai importantă realizare a României în cei 100 de ani de la Marea Unire. Este greu de ales, pentru că sunt multe fapte mari, atât în perioada interbelică sau în Al Doilea Război Mondial, dar şi în perioada regimului comunist, când au fost mulţi oameni curajoşi, care au luptat pentru libertatea acestui popor. Cred, însă, că, la scala istoriei la care ne raportăm, cea mai importantă realizare din acest veac al Unirii este integrarea euro-atlantică a României. Am constituit un cadru extrem de solid pentru România, un cadru NATO, iar acum ne putem concentra acţiunile noastre pentru a putea aduce mai multă prosperitate şi dezvolare pentru acest popor”, a mai spus Liviu Dragnea.
În plus, liderul social-democrat a făcut miercuri un apel la unitate, la încetarea „războiului între români şi români” şi a afirmat că nu trebuie să se mai întâmple „ceea ce s-a întâmplat recent în Parlamentul European, când au fost români care au votat împotriva României„.
El a subliniat că împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire reprezintă cea mai mare sărbătoare a României şi este de datoria politicienilor de a continua acest proces şi de a consolida poziţia României în Uniunea Europeană şi în NATO – cea mai importantă realizare în ultimul secol. „Cred că este datoria noastră de a continua acest proces de a consolida poziţia ţării noastre în UE şi NATO. Avem obiective clare – adoptarea monedei euro, aderarea la spaţiul Schengen. (…) De asemenea, trebuie să asigurăm un rol activ pentru România în cadrul NATO, astfel încât să asigurăm relaţii puternice de securitate şi stabile. Toate aceste obiective reprezintă mize majore pentru România, iar noi, oamenii politici, avem datoria să ne comportăm ca adevăraţi români. Ne aflăm într-o competiţie permanentă, e firesc că aşa funcţionează democraţia. (…) Dar, din păcate, uneori mergem prea departe. Cred că în ceea ce priveşte atingerea obiectivelor majore trebuie să fim în primul rând români (…), să fim patrioţi în ceea ce priveşte România (…), să fim români înainte de orice atunci când votăm în Europa, să stabilim împreună obiectivele pe care să le urmărim, să vorbim pe o singură voce. Să nu se mai întâmple ceea ce s-a întâmplat recent în Parlamentul European, când au fost români care au votat împotriva României. Trebuie să încetăm acest război între români şi români pe care îl ducem de prea multă vreme în afara ţării şi in interior. Vă asigur că nu asta vor cei care ne-au votat. (…) Separaţi putem fi frânţi, dar uniţi împreună putem însă a fi o forţă de nestăvilit şi să construim o Românie puternică în Europa şi în lume„, a afirmat preşedintele PSD. (Captură: privesc.eu)

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Dragnea: Iubesc România şi sunt pregătit să colaborăm cu toată lumea în interesul naţiunii”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI