Dragnea: Poate hackerii sunt niște români buni și au zis să tragă un semnal de alarmă

Liviu Dragnea
Președintele PSD, Liviu Dragnea, a criticat sâmbătă, într-o conferință de presă la Bistrița, modul în care au fost realizate unele programe informatice pentru instituțiile publice, în contextul atacurilor cibernetice care au avut loc, și i-a cerut vicepremierului Sevil Shhaideh să verifice aceste aspecte.

„Nu e în regulă că au fost aceste atacuri, dar poate asta vă ajută să verificați cum au fost realizate acele programe și acele sisteme de protecție. Majoritatea dintre noi știm ce înseamnă un firewall. Una este să pui mai multe ziduri de protecție unul după altul, una este să le pui unul lângă altul, care înseamnă de fapt unul. Eu zic că este bine să verificați, doamnă, o să vă spun și instituțiile unde s-a făcut așa, să verificați cine le-a realizat și cu câți bani au fost realizate aceste sisteme de protecție, care sunt degeaba. Și poate hackerii ăștia sunt români buni și au zis să tragă un semnal de alarmă. Dar vreau să luați în serios asta, că au fost multe programe informatice realizate în România”, a spus Dragnea.
Sevil Shhaideh, prezentă în conferința de presă, a afirmat că ministerele au intrat în alertă încă de sâmbătă dimineața și că situația este în curs de monitorizare.
„Deja ministrul Comunicațiilor ne-a transmis la toți colegii descrierea atacului, a solicitat la fiecare dintre noi să mobilizăm departamentele de informatică, fiecare cum are organizarea, pentru a verifica dacă există vreun pericol, dacă s-a distrus vreo bază de date, dacă există vreun efect al acestui atac. Deja de azi dimineață toate ministerele au convocat, la rândul lor, mai departe, instituțiile din subordine. Situația este în monitorizare la nivelul întregului aparat central”, a explicat Sevil Shhaideh.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Dragnea: Poate hackerii sunt niște români buni și au zis să tragă un semnal de alarmă”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI