Dragnea: Priorităţile PSD sunt consolidarea prezumţiei de nevinovăţie şi Codurile Penale

Liviu Dragnea
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea a anunţat, marţi, care sunt priorităţile legislative pentru perioada următoare, printre acestea numărându-se modificările la Codurile Penale şi transpunerea directivei privind nevinovăţia.

Săptămâna aceasta sau săptămâna viitoare va fi comisia specială pe codurile penale. Săptămâna aceasta, colegii care se ocupă cu legile de securitate naţională să ne prezinte obiectivele comisiei respective şi să ne uităm cu atenţie că sigur va fi atacată şi aceasta la Curtea Constituţională„, a declarat pentru Mediafax, marţi, Liviu Dragnea.
Cât priveşte transpunerea Directivei (UE) 2016/343 a Parlamentului European şi a Consiliului din 09.03.2016 privind consolidarea anumitor aspecte ale prezumţiei de nevinovăţie şi a dreptului de a fi prezent la proces în cadrul procedurilor penale, liderul PSD a afirmat:
Vedem că apar protocoale secrete, abuzuri şi trebuie transpuse principiile în acte normative, în Coduri, ca orice român să aibă garanţia că poate beneficia de prezumţia de nevinovăţie, că acuzarea trebuie să fie cea care aduce probe, că deciziile se iau bazate pe probe, dincolo de orice îndoială„.

Publicată de Partidul Social Democrat pe 10 Aprilie 2018

Referindu-se la forma finală a Codurilor penale, Dragnea a precizat că este vorba despre o serie de principii dintr-o directivă europeană care trebuie transpuse în legislaţia din România.
Nu poţi să iei un set de principii, să-l traduci în româneşte şi să fie o lege. Pentru că principiile sunt şi acum şi cu toate aceste principii, tot vedem că apar protocoale, secrete, tot felul de abuzuri în acest sistem şi trebuie să fie transpuse acele principii în acte normative, adică în special în Coduri, cred – nu ştiu dacă mai trebuie şi în altă legislaţie -, în aşa fel încât orice român să aibă garanţia că beneficiază de prezumţia de nevinovăţie, că nu mai este obligat el să-şi dovedească nevinovăţia, acuzarea trebuie să fie cea care produce probe, că deciziile instanţei se iau bazate pe probe, dincolo de orice îndoială, aşa cum este în orice stat democratic„, a mai arătat liderul PSD.
Pe de altă parte, Dragnea a spus că Legea defăimării este ”într-un stadiu incipient”.
Nu este acum o prioritate această lege, cel puţin în acest moment. Nu renunţ la acest principiu, pentru că uitaţi-vă ce se întâmplă peste tot, nu numai în europa, ci în statele democratice din lume. Fiecare cetăţean îşi iubeşte ţara, fiecare cetăţean vrea ca ţara lui să fie respectată, vrea ca ţara lui să se dezvolte şi nu cred că cetăţenii dintr-un stat sunt foarte bucuroşi când oficiali din statul respectiv sau funcţionari publici din statul respectiv aduc deservicii ţării care îi plăteşte şi lansează şi rostogolesc tot felul de minciuni despre ţara lor. Nu am, nu are nimeni până acum un proiect de lege în genul ăsta. Am primit din partea câtorva colegi de la Bruxelles o minimă analiză a legislaţiei în domeniul ăsta. Există în fiecare ţară legislaţie specifică, unele ţări în care legislaţia este foarte dură, altele în care nu este la fel de dură, dar sunt nişte prevederi şi cred că după ce ne aşezăm puţin trebuie să dăm drumul la o dezbatere serioasă, să vedem dacă şi cum adoptăm o astfel de lege”, a mai afirmat Liviu Dragnea.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Dragnea: Priorităţile PSD sunt consolidarea prezumţiei de nevinovăţie şi Codurile Penale”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Live Events

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CORONAVIRUS

Articole despre Coronavirus Reguli, Statistici, Sondaje, Comentarii

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI

×
%d blogeri au apreciat: