Dragnea: PSD nu ia în calcul un demers de suspendare a preşedintelui Iohannis

Liviu Dragnea
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că a spus că PSD nu ia în calcul un demers de suspendare din funcţie a preşedintelui.

„Nu este niciun demers luat în calcul legat de suspendarea președintelui. Dacă vreți, suspendați-l dumneavoastră. PSD nu va iniția acest demers”, a declarat Liviu Dragnea.
Potrivit Agerpres, acesta a mai declarat că în şedinţa coaliţiei de la începutul săptămânii viitoare se va decide calea de urmat, în cazul în care şeful statului Klaus Iohannis va refuza să îşi îndeplinească atribuţiile legale în ceea ce priveşte numirea unor noi miniştri, subliniind că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, va întocmi un draft pentru o posibilă sesizare la CCR în legătură cu un conflict juridic de natură constituţională.
„Am avut o şedinţă de BPN unde am discutat două chestiuni punctuale. Din acest motiv l-am invitat şi pe domnul ministru Toader – şi anume situaţia în care ne aflăm în urma refuzului preşedintelui Iohannis de a elibera din funcţie doi miniştri şi de a numi în funcţie două persoane propuse. (…) I s-a solicitat domnului ministru Toader ca până la sfârşitul săptămânii să întocmească un draft pentru o posibilă sesizare la CCR cu privire la un conflict juridic de natură constituţională în cazul în care şi după 1 Decembrie preşedintele va refuza să îşi îndeplinească atributele constituţionale şi să ia act de solicitările prim-ministrului. În funcţie de ce va face preşedintele Iohannis, luni, într-o discuţie în coaliţie, vom hotărî calea de urmat. Nu vom putea sta la nesfârşit cu un Guvern în care preşedintele vrea să se implice fără să aibă competenţă constituţională”, a precizat Dragnea, la Parlament.
De asemenea, Dragnea a fost întrebat, după sedința PSD de la Parlament, dacă va participa la manifestările de 1 Decembrie și unde anume.
„Încă nu m-am decis. Undeva unde o să fiu invitat. Am foarte multe invitații și o să aleg dintre astea. Sper să fiu și într-o stare de sănătate bună”, a declarat liderul PSD.
Totodată, Liviu Dragnea a anunțat că președintele Klaus Iohannis a fost invitat la ședința solemnă de miercuri de la Parlament.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Dragnea: PSD nu ia în calcul un demers de suspendare a preşedintelui Iohannis”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI