Dragnea: România are nevoie de creştere economică sustenabilă ca de aer

Liviu Dragnea
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat marţi, la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române, că România are nevoie de creştere economică sustenabilă ca de aer, dar ţara noastră nu are posibilitatea unei explozii economice doar cu resursele interne, motiv pentru care este nevoie de capital extern, iar diplomaţia poate atrage investitori străini, scrie News.ro.

„Dacă mă întrebaţi care sunt azi priorităţile României, vă pot da un răspuns rapid: totul. Suntem atât de decalaţi în raport cu ceea ce ne dorim să devenim, încât orice direcţie de dezvoltare este o urgenţă. Dar dacă vreţi un răspuns raţional, vă răspund că prioritatea noastră numărul unu este economia. România are nevoie de o creştere economică sustenabilă ca de aer. Fără progrese majore aici, toate celelalte planuri de creştere şi dezvoltare se poticnesc”, a spus Liviu Dragnea.
„România nu are posibilitatea unei explozii economice doar cu resursele interne, indiferent câte planuri vor face guvernele şi le fac, e clar pentru toţi că România poate îmbuntăţi viaţa românilor la nivelul pe care şi-l doresc românii, dar nu îşi poate organiza saltul înainte oferind doar cu PIB-ul şi cu deficitul bugetar”.
„E nevoie de energie şi de capital extern, e nevoie de fluxuri internaţionale şi de soluţii creative. Ce poate face diplomaţia pentru economie ştiţi mai bine decât mine: poate genera cntracte comerciale, poate atrage investitori, poate facilita acorduri bilaterale, poate deschide pieţe, poate sprijini companii româneşti, poate găsi giganţi financiari interesaţi de acest colţ de lume”, a completat liderul PSD.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Dragnea: România are nevoie de creştere economică sustenabilă ca de aer”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Live Events

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CORONAVIRUS

Articole despre Coronavirus Reguli, Statistici, Sondaje, Comentarii

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI

×
%d blogeri au apreciat: