Eduard Hellvig: Viitorul cuprinde extrem de multe amenințări

Eduard Hellvig
Directorul SRI, Eduard Hellvig, a declarat, miercuri, la finalul bilanţului Serviciului, că SRI protejează şi promovează securitatea naţională a României pe baza unei legi principale din anul 1991, motiv pentru care este momentul unei ample dezbateri publice pentru un pachet modern de legislaţie în acest sens.

„E momentul unui parteneriat onest între SRI și toate instituțiile statului pentru că eu, personal, cred că numai în echipă putem menține România în afara pericolelor din interiorul țării, dar și din exterior”, a declarat Hellvig la prezentarea bilanțului SRI.
Strategia a fost de a ține departe de granițele țării orice amenințare la adresa securității naționale”, a spus directorul SRI, Eduard Hellvig, miercuri, la bilanțul SRI.
El s-a pronunțat pentru o modernizare și mai mult a parteneriatului cu instituțiile.
„Vom lucra pentru un model mai transparent de control și pentru relații mai deschise atât cu Parlamentul, dar mai ales cu societatea civilă. Vom fi un partener onest al tuturor instituțiilor pentru perfecționarea legislației și pentru a da un exemplu de eficiență și profesionalism”, a adăugat Hellvig.
Potrivit lui Hellvig „au fost instituite aproximativ 6000 de măsuri de nepermitere și interzicere de intrare în România”.
„Au fost realizate sute de activități de cooperare internațională(…). Acest lucru pune SRI într-o poziție importantă la nivel internațional”, a mai spus directorul SRI.
„Am mai afirmat-o public şi o să repet ori de câte ori va fi nevoie. Societatea, prin mecanismele sale, trebuie să asigure serviciilor de informaţii instrumentele legale necesare pentru funcţionare. Noi lucrăm numai pe baza mandatului pe care îl primim de la decidenţi. Să nu pierdem, vă rog, din vedere că în 2017 SRI este chemat să protejeze şi să promoveze securitatea naţională a României pe baza unei legi principale din 1991. Sunt de atunci 26 de ani în care realităţile s-au schimbat radical. Amintiţi-vă doar ce însemna Internetul atunci faţă de prezent. Dorința mea este ca în 2017, SRI să își găsească locul în stat(…). Este important pentru întreaga societate ca SRI să se limiteze în limitele constituționale. Vom lucra pentr un model mai transparent. Vom fi un partenere onest al tuturor instituțiilor pentru a dat un exemplu de profesionalism”, a afirmat Eduard Hellvig.
„Viitorul cuprinde extrem de multe amenințări”, a precizat directorul SRI.
Directorul SRI a susţinut că este momentul unei ample dezbateri publice pentru un pachet modern de legislaţie de securitate naţională.
„Este, din perspectiva mea, momentul unei ample dezbateri publice pentru un pachet modern de legislaţie de securitate naţională. Minim intruzivă, cu garanţii constituţionale pentru cetăţeni, cu repere etice. Dar, adaptată la ceea ce trăim astăzi! Legea trebuie să protejeze drepturile şi libertăţile cetăţenilor, dar şi să ofere cadrul pentru ca statul să asigure aceste drepturi şi libertăţi. Fără abuzuri, pe model occidental, transparent, corect”, a completat Eduard Hellvig.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Eduard Hellvig: Viitorul cuprinde extrem de multe amenințări”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI