Un elicopter SMURD cu patru persoane la bord s-a prăbuşit în Lacul Siutghiol

accident-aviatic-constanta

Un elicopter SMURD cu patru persoane la bord s-a prăbuşit, luni după-amiază, în Lacul Siutghiol din judeţul Constanţa, iar la faţa locului au fost trimise echipaje de pompieri, Ambulanţă, Poliţie şi scafandri. Un membru al echipajului a fost resuscitat şi dus la spital.

elicopter-smurd
Potrivit aceleiaşi surse, din informaţiile de la faţa locului, o persoană care făcea parte din echipa medicală aflată la bordul elicopterului a fost scoasă din apă şi a fost resuscitată, aceasta fiind transportată la Spitalul Judeţean Constanţa.
Bărcile care au ajuns la faţa locului şi au recuperat prima victimă sunt din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea.
Potrivit ISU Dobrogea, primele echipaje au ajuns la faţa locului la ora 16.30, iar prima persoană din echipaj a fost găsită la ora 16.45.

accident-aviatic-constanta2
Directorul medical al Serviciului de Ambulanță Constanța, dr. Ionuț Cealera, a declarat că elicopterul SMURD transportase un bolnav la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, de la Tulcea, și pe drumul de întoarcere către baza de la Aeroportul Internațional Constanța — Mihail Kogălniceanu, pentru realimentarea cu combustibil, a pierdut din altitudine și a căzut în lacul Siutghiol.
Potrivit oficialilor aflați la fața locului, de la Forțele Navale participă la căutări 37 scafandri și patru ambarcațiuni, restul celor implicați în acțiunea de salvare fiind de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Constanța, Poliția de Frontieră, Jandarmerie.
În același timp, un elicopter al Ministerului Apărării Naționale dotat cu reflectoare de mare intensitate survolează lacul pentru a înlesni căutările pe timpul nopții.
La ora transmiterii acestei ştiri, echipele de căutare au început să aducă la mal bucăţi din elicopterul prăbuşit, pe care urmează să le depoziteze într-un loc special amenajat pentru a fi supuse expertizării, în vederea stabilirii cauzelor care au dus la prăbuşirea aparatului de zbor în lacul Siutghiol.
Vicepremierul Gabriel Oprea a preluat coordonarea operațiunilor de căutare a celor trei membri ai echipajului, care nu au fost încă găsiți, singurul supraviețuitor salvat fiind medicul Laura Vizitiu, internat în stare critică la Secția Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Constanța.
Elicopterul SMURD fusese achiziționat în 2013 de către Consiliul Județean Constanța printr-un program transfrontalier România-Bulgaria și a fost predat în urmă cu două luni către SMURD.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Un elicopter SMURD cu patru persoane la bord s-a prăbuşit în Lacul Siutghiol”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI