Eroii Armatei Române, sărbătoriti de marinari la Constanta

ziua armatei romane 006

Ziua de 25 octombrie este Ziua Armatei Române, o zi de glorie şi de cinstire pentru eroismul şi jertfele prin care, de-a lungul vremii, oştirea noastră şi-a îngemănat faptele de arme cu soarta neamului românesc, îndeplinindu-şi misiunea nobilă de a apăra unitatea naţională şi integritatea teritorială a statului român. Evenimentul a fost marcat aşa cum se cuvine în mai multe localităţi din județul Constanța.
Ca în fiecare an, autorităţile constănţene au celebrat Ziua Armatei Române cu numeroase manifestări militare. Cu această ocazie, ieri, în Constanţa, a fost arborat drapelul naţional la sediile instituţiilor militare, s-a ridicat marele pavoaz la bordul navelor militare maritime şi fluviale şi s-au organizat ceremonii militare şi activităţi comemorative în toate garnizoanele.
Parada militarilor şi marşurile intonate de muzică militară au atras atenţia curioşilor care au venit la evenimentul din Piaţa Ovidiu. S-a intonat imnul, preoţii au ţinut o slujbă religioasă, s-au depus coroane şi jerbe de flori, iar militarii au încheiat sărbătoarea cu o paradă.
Alături de comandanţi ai unităţilor militare, la eveniment s-au mai aflat prefectul Constantin Ion şi subprefectul Levent Accoium.
Momentul care a stârnit admiraţia privitorilor a fost spectacolul muzical oferit de fanfara militară. Evenimentul a inclus, de asemenea, prezentarea armelor, a maşinilor blindate şi a TAB-urilor.
Militarii români și americani și-au prezentat tehnica și echipamentele de luptă în Piața Ovidiu.
Ziua Forţelor Armate Române a fost sărbătorită pentru prima dată la 2 octombrie 1951, iar din anul 1959 a fost stabilită ca zi aniversară data de 25 octombrie. Devenită simbol al tuturor bătăliilor şi eroilor neamului românesc, ziua de 25 octombrie a rămas întipărită în sufletele românilor ca ziua în care ţara îşi sărbătoreşte armata şi pe cei care au fost şi sunt în slujba ei.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Eroii Armatei Române, sărbătoriti de marinari la Constanta”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI