Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Gest superb al lui Tecau! Horia Tecau a donat bani pentru Sectia de Neonatologie

Donatie la Neatologie
Salvati Copiii

Gest superb al lui Tecau! Horia Tecau a donat bani pentru Sectia de Neonatologie

Horia Tecău se alătură eforturilor Salvați Copiii printr-o donație dedicată Spitalului Județean de Urgență Constanța. Spitalul a primit astăzi un ventilator de suport respirator în valoare de 80.000 de lei, pentru secția de neonatologie.

Fondurile pentru achiziționarea echipamentului au fost donate de cunoscutul tenisman Horia Tecău, originar din orașul Constanța, iar acţiunea face parte din seria de 21 de dotări anunţate de Salvaţi Copiii pentru 2015, ce vizează maternităţi şi secţii de nou-născuţi din Bucureşti şi din întreaga ţară. Evenimentul are avea loc în Sala de Consiliu din cadrul Spitalului, în prezenţa tenismanului Horia Tecău.

Hotia_Tecau

Salvati Copiii

Sunt norocos că am crescut sănătos. Primul lucru la care m-am gândit au fost copiii şi m-am interesat cum pot face mai bine acest lucru. Am cunoscut această fundaţie şi mi s-a prezentat o serie de proiecte, iar acesta de a ajuta secţia cu copiii născuţi prematur m-a impresionat cel mai mult şi am simţit că aceşti bebeluşi au cea mai mare nevoie de o şansă în această viaţă. Fără această şansă viaţa s-ar termina pentru ei şi este cel mai trist lucru. Adevăraţii eroi sunt alături de mine, cei care se luptă pentru ei, fără ei nu aş fi avut această oportunitate, să fac acest gest şi în viitor doresc să mă implic mai mult pentru că mi-am dat seama cât de important este şi pentru comunitate, dar şi pentru împlinirea mea. Este şi o mare sursă de motivaţie pentru mine să fac acest lucru când ştiu că prin activitatea mea pot ajuta mai departe, în acest fel am o motivaţia în plus să mă duc la antrenamente, să călătoresc să fac tot efortul necesar ca să pot îndeplini aceste vise„, a spus Horia Tecău, care a încercat să se eschiveze la întrebarea când va avea şi el copii: „Va veni şi acel timp cu siguranţă, sunt anumite etape, întâi trebuie să ai o prietenă„, a declarat Tecău.
Sportivul a mai precizat faptul că va continua să sprijine copiii născuți prematur: ”Mă bucur foarte mult că am ocazia să mă implic și să contribui la dotarea Spitalului Județean din orașul meu natal. Cauza susținută de Salvați Copiii m-a impresionat și nu am putut rămâne indiferent față de suferința acestor bebeluși. Pentru mine, copiii născuți prematur sunt campioni, sunt adevărați învingători în lupta lor pentru viață. Îmi doresc foarte mult să îi ajut în continuare, să aibă o șansă la o viață normală.” – Horia Tecău, susținător Salvați Copiii.

Conferinta Spitalul judetean
În Spitalul Judeţean au avut loc anul trecut 3.3.63 de naşteri dintre care 365 s-au întâmplat înainte de termen, cu diferite grade de prematuritate, necesitând terapie specifică. Peste 500 de nou-născuţi internaţi în Neonatologie au primit îngrijiri în Compartimentul de Terapie Intensivă pentru o perioadă cuprinsă între trei zile şi opt săptămâni. Rata de mortalitate infantilă în judeţul Constanţa a fost în 2014 de 11,9 la mie, mai ridicată decât media naţională.
Pentru prematurii mici, cu vârsta gestațională sub 34 de săptămâni, ventilația mecanică este adesea măsura care garantează salvarea vieții nou-născutului. De aceea, o secție de Terapie Intensivă trebuie să dispună permanent de echipamente pentru ventilație mecanică în număr suficient și de calitate. Este un echipament scump, dar costul devine insignifiant prin comparatie cu o viață pierdută sau cu punerea în pericol a stării de sănătate a nou-născutului. Mulțumim Organizației Salvați Copiii și domnului Horia Tecău, care au înțeles acest lucru și au ales să se implice în modernizarea și dotarea secției noastre, sprijinind astfel efortul permanent al medicilor și al conducerii spitalului”, a declarat dr. Livia Frățiman, medicul şef al Secției de Neonatologie.
În Uniunea Europeană, România se menţine pe primul loc în topul țărilor cu cele mai mari rate ale mortalității infantile, cu un procent de 8,8 la 1000 de nou-născuţi vii, în 2014, față de media Uniunii Europene, de 3,7‰. Potrivit datelor de la Institutul Național de Statistică, este pentru prima dată în ultimii 25 de ani când rata mortalităţii infantile în România nu înregistrează nici o scădere, menținându-se la un nivel îngrijorător de mare. Câteodată, pentru a salva o viață este nevoie doar de un gest.
Organizaţia Salvaţi Copiii a reuşit să doteze 54 maternităţi şi secţii de nou-născuţi din România. Prin implicarea publicului larg în campaniile de redirecţionare a 2% din impozitul pe venit, donaţii online, donaţii SMS sau Direct Debit, dar şi prin sprijinul important al companiilor partenere, alte 21 de secţii de nou-născuţi vor avea parte de suport similar.
În cadrul evenimentului, Salvaţi Copiii va anunţă startul campaniei „Un gest pentru o viaţă” de anul acesta, care îşi propune strângerea fondurilor pentru dotarea a 15 maternităţi.

Sending
User Review
5 (1 vote)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Gest superb al lui Tecau! Horia Tecau a donat bani pentru Sectia de Neonatologie”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI