Eugen Teodorovici: Alocăm o sumă de 50 milioane de euro în formarea personalului medical

formarea-personalului-medical

Ministerul Fondurilor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU), lansează un nou apel de proiecte – „Competenţe pentru competitivitate în domeniul medical – transplant de organe, ţesuturi şi celule”, Domeniul Major de Intervenţie 3.2, „Formare şi sprijin pentru întreprinderi şi angajaţi pentru promovarea adaptabilităţii.

România are nevoie acută de personal specializat în domeniul transplantului de organe, ţesuturi şi celule. O spune chiar Agenţia Naţională de Transplant. Specializările costă, iar banii alocaţi nu sunt niciodată suficienţi. Pentru mine, însă, domeniul sănătăţii este şi va rămâne o prioritate! Iar soluţia pentru viitor este consecvenţă în atingerea obiectivelor. Din acest motiv, alocăm din fondurile disponibile în cadrul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane o sumă de 50 milioane de euro pentru formarea profesională a personalului care efectuează transplanturi. Românii au dreptul la o viaţă mai bună şi la cele mai performante servicii medicale”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, în comunicat remis Lumea Presei.
Prin lansarea prezentului apel de propuneri de proiecte se încurajează „îmbunătăţirea competenţelor profesionale ale personalului medical din domeniul transplant de organe, ţesuturi și celule,, din unităţi publice sanitare cu paturi în scopul dezvoltării acestui sector.
Grupul ţintă eligibil al apelului cuprinde personalul medical – de minimum 500 medici şi 1.000 asistente medicale – din domeniul transplant, din unităţi publice sanitare cu paturi. Beneficiar eligibil unic este Academia de Științe Medicale – instituţie publică cu personalitate juridică aflată în subordinea Ministerului Sănătăţii. Depunerea unei cereri de finanţare nu se realizează în parteneriat. Proiectele vor putea fi încărcate în sistemul electronic Action Web în perioada 13 – 27 octombrie 2014.
Ghidului Solicitantului Condiţii Specifice „Competenţe pentru competitivitate în domeniul medical – transplant de organe, țesuturi și celule” este disponibil pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene la următorul link: http://www.fonduri-ue.ro/posdru/images/doc2014/cpp172.pdf.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Eugen Teodorovici: Alocăm o sumă de 50 milioane de euro în formarea personalului medical”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI