Eugen Teodorovici la Washington: „Susținem finanțarea adecvată a Fondului Monetar Internațional”

Teodorovici a condus la Washington delegatia UE
Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a condus astăzi, 12 aprilie a.c., la Washington D.C., delegația Uniunii Europene la reuniunea Comitetului Monetar și Financiar Internațional (IMFC) dedicată guvernanței și resurselor Fondului Monetar Internațional.

Tot astăzi, ministrul Teodorovici a reprezentat Președinția română a Consiliului UE la reuniunea de la Washington D.C. a miniștrilor de finanțe și a guvernatorilor băncilor centrale din G20.
În cadrul reuniunii IMFC, ministrul Teodorovici a exprimat poziția Uniunii Europene de susținere a rolului FMI în centrul Plasei de Siguranță Financiare Globale, bazat pe cote și pe resurse adecvate. În context, ministrul român a reiterat viziunea UE privind menținerea actualului nivel al resurselor FMI ca semnal important pentru asigurarea rolului FMI de plasă de siguranță în actuala situație economică.
Fondul Monetar Internațional este și trebuie să rămână o instituție bazată pe cote și suntem pregătiţi să sprijinim chiar o mărire a acestora. Uniunea Europeană este deschisă pentru dublarea cel puţin a Noilor Acorduri de Împrumut (NAB) şi, în acest sens, solicităm ajungerea la un acord rapid pentru viitorul NAB-urilor, în baza unor contribuţii adecvate”, a precizat în intervenţia sa ministrul Teodorovici, preşedintele în exerciţiu al Consiliului ECOFIN.
În cadrul reuniunii miniştrilor de finanţe şi a guvernatorilor băncilor centrale din G20, au fost discutate teme precum investiţiile în infrastructură şi Compactul cu Africa. De asemenea, au mai fost vizate si aspecte precum supravegherea riscurilor economice la nivel global, dezechilibrele globale, îmbătrânirea şi implicaţiile sale pentru politicile publice, inovarea financiară, adresarea fragmentării pieţei financiare, sustenabilitatea datoriei și transparența în ţările cu venituri reduse, rezilienţa împotriva dezastrelor naturale, asigurările universale de sănătate în țările în dezvoltare.
În privinţa Compactului cu Africa, au fost evidențiate progresele bune în multe dintre țările Compactului în privința reformelor structurale și a atragerii investițiilor private.
În calitate de contribuitor cheie al Compactului prin noul său Plan de Investiții Externe, UE dorește să cheme toți partenerii, inclusiv organizațiile internaționale participante, să folosească în mod activ toate sinergiile existente”, a conchis ministrul Teodorovici.
De asemenea, în cadrul reuniunii a fost susținută poziția UE de sprijin a Președinției japoneze a G20 în actualizarea acordului in ceea ce privește infrastructura de calitate de la Summitul G20 de la Hangzhou 2016 cu un nou set de principii, care să includă elemente cheie ale sustenabilității. Guvernanța instituțională adecvată este necesară pentru prioritizarea și implementarea investițiilor și pentru sporirea finanțării sustenabile, iar finanțarea trebuie derulată într-un mod sustenabil, astfel încât să nu amenințe stabilitatea macroeconomică a țărilor beneficiare. (Sursa foto: Facebook)

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Eugen Teodorovici la Washington: „Susținem finanțarea adecvată a Fondului Monetar Internațional””

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI