Eugen Teodorovici a preluat la Sarajevo mandatul de vicepreședinte al Consiliului Guvernatorilor

Eugen_Teodorovici
Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a participat în perioada 7-8 mai a.c., la cea de-a 28 Reuniune Anuală a Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) organizată la Sarajevo, Bosnia și Herțegovina.

Principalele subiecte de discuție în cadrul reuniunii anuale au avizat dezbaterile la nivel european privind viitorul cadru financiar multianual și arhitectura financiară europeană, viitorul BERD și direcții strategice viitoare de urmat, inclusiv posibilitatea lansării unui studiu aprofundat referitor la o eventuală extindere/expansiune geografică a activităților Băncii în zona sub-Sahariană.
România este foarte interesată de continuarea finanțărilor băncii în Europa Centrală și de Sud-Est, unde continuă să existe decalaje însemnate. Trebuie luate în considerare analize suplimentare și scenarii diverse, echilibrate și raționale, pentru a evalua capacitatea Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare de a-și îndeplini angajamentele în actualele țări de operațiuni, înainte de a începe discuțiile privind o posibilă expansiune geografică„, a subliniat Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice.
Strategia BERD pentru țara noastră implică o contribuție sporită pentru mobilizarea finanțării sectorului privat și integrarea țărilor de operațiuni în economia mondială. De asemenea, pentru a spori atenția BERD acordată sectorului privat, împrumuturile suverane vor deveni mai selective, iar echilibrul în cadrul activității sectorului public al Băncii se va muta spre non-suveran.
Totodată, ministrul Finanțelor și-a exprimat un interes deosebit pentru cooperarea dintre BERD și BEI și complementaritatea între instituții financiare internaționale pentru a obține rezultate mai eficiente.
Cu acest prilej, Eugen Teodorovici, în calitate de Guvernator al României la BERD, a preluat pentru un an mandatul de vicepreşedinte al Consiliului guvernatorilor, alături de ministrul Finanțelor din Lituania.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Eugen Teodorovici a preluat la Sarajevo mandatul de vicepreședinte al Consiliului Guvernatorilor”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI