Evaluarea Nationala pentru absolventii clasei a VIII-a din Constanta

Luni, 23 iunie 2014, 5.694 de absolvenți ai clasei a VIII-a (serie curentă – 5.690 și serie anterioară – 4) vor susține prima probă scrisă la Evaluarea națională, limba și literatura română, iar miercuri, 25 iunie a.c., va avea loc proba la matematică. Rezultatele vor fi afișate pe 27 iunie și, tot în aceeași zi, vor putea fi depuse contestațiile, în intervalul orar 16.00-20.00. Contestațiile vor fi rezolvate între 28 – 30 iunie a.c., iar rezultatele finale vor fi făcute publice pe 1 iulie a.c. Durata fiecărei probe scrise este de 120 de minute din momentul primirii subiectelor de către fiecare elev.
Probele scrise pentru Evaluarea Națională încep la ora 09.00, iar accesul elevilor în săli este permis, cel mai târziu cu 30 de minute înainte de începerea probei, respectiv până la ora 8.30, în fiecare zi în care se desfășoară probele scrise.
În acest an, camerele de supraveghere video vor funcționa atât în sălile de clasă din unitățile de învățământ în care se desfășoară probele pentru Evaluarea Națională, cât și în sălile în care se descarcă și se multiplică subiectele, precum și în sălile în care se preiau, se evaluează și se depozitează lucrările scrise.
De asemenea, în perioada 23-27 iunie 2014, 4.393 de absolvenţi de clasa a XII-a vor susţine, în cele 51 de centre de evaluare, proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C a examenului de bacalaureat). Absolvenţii au posibilitatea să-şi echivaleze competenţele lingvistice cu certificate internaţionale acceptate de M.E.N.
Examenul constă în două probe distincte organizate pe modelul Cadrului European de Referinţă pentru Limbi şi evaluate cu calificative corespunzătoare acestuia de la A1 la B2. Elevii primesc un certificat de competenţă în care se menţionează nivelul de limbă corespunzător Cadrului European de Referinţă pentru Limbi.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Evaluarea Nationala pentru absolventii clasei a VIII-a din Constanta”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI