FAA cere companiilor aeriene americane să survoleze Irakul la altitudini de peste 10.000 de metri

compania_aeriana_amaricana

Administraţia Federală a Aviaţiei americane (FAA) a cerut sâmbătă companiilor aeriene din SUA ca avioanele lor să survoleze Irakul la altitudini mai mari de 10.000 de metri, din cauza riscurilor pe care conflictul armat din această ţară le prezintă pentru avioanele comerciale ce traversează spaţiul aerian irakian, informează AFP, potrivit Agerpres.
FAA a revizuit astfel un ordin anterior, ce interzicea companiilor aeriene americane să survoleze Irakul sub plafonul de 6.100 de metri.
Există temerea că gruparea jihadistă Statul Islamic, care controlează teritorii vaste din Irak, ar dispune de rachete antiaeriene și s-ar putea repeta catastrofa din estul Ucrainei, unde pe 17 iulie un avion malaezian s-a prăbușit, cel mai probabil ca urmare a lansării unei asemenea rachete lansate de insurgenții proruși.
Mai multe companii aeriene, precum Emirates, Virgin Atlantic, Air France sau KLM, au decis din rațiuni de securitate să evite spațiul aerian irakian. În schimb, directorul general al grupului IAG, care deține compania britanică British Airways, Willie Walsh, a declarat tot sâmbătă că aceasta din urmă va continua să survoleze Irakul, estimând că spațiul aerian al acestei țări este ‘sigur’, iar luptele dintre armata irakiană și jihadiști nu constituie o amenințare pentru zborurile comerciale.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “FAA cere companiilor aeriene americane să survoleze Irakul la altitudini de peste 10.000 de metri”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI