Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Facebook a încărcat 1,5 milioane de adrese de e-mail ale utilizatorilor, fără consimţământul acestora

Facebook
Facebook a colectat adrese de e-mail de „până la peste 1,5 milioane” de utilizatori noi care s-au înregistrat pe această platformă începând din 2016, fără consimţământul acestora, relatează joi Press Association, citat de Agerpres.

Reţeaua de socializare a declarat că a „încărcat în mod neintenţionat” adresele de e-mail după ce a solicitat unor utilizatori să transmită parolele la înregistrarea pe site, ca modalitate de verificare a identităţii acestora – o practică intens criticată de experţii în domeniul securităţii.
Conform Business Insider, persoanele care şi-au introdus parolele au primit ulterior un mesaj tip pop-up prin care erau anunţate că datele lor de contact au fost încărcate pe Facebook, fără a le fi cerută mai întâi permisiunea în acest sens.
Acest incident este cel mai recent dintr-o listă din ce în ce mai mare de probleme legate de protecţia datelor private cu care se confruntă reţeaua de socializare.
Facebook a declarat că defecţiunea a fost cauzată de modificarea operată în 2016 a unei caracteristici prin care utilizatorii îşi confirmă contul şi în acelaşi timp puteau importa contactele de e-mail.
„La începutul acestei luni am întrerupt verificarea parolei prin e-mail ca opţiune de identificare prin parola de e-mail pentru cei care se înregistrau pentru prima dată pe Facebook”, a declarat o purtătoare de cuvânt.
„Când am analizat paşii parcurşi pentru verificarea conturilor am constatat că, în unele cazuri, contactele de e-mail ale persoanelor au fost încărcate în mod neintenţionat în Facebook la crearea contului. Estimăm că ar fi fost încărcate până la 1,5 milioane de adrese de e-mail ale utilizatorilor. Aceste contacte nu au fost partajate nimănui şi le ştergem”, a declarat reprezentanta Facebook.
„Am reparat problema de bază şi notificăm persoanele ale căror contacte au fost importate. De asemenea, utilizatorii pot să revadă şi să gestioneze în setări datele de contact distribuite Facebook”, a adăugat purtătoarea de cuvânt.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Facebook a încărcat 1,5 milioane de adrese de e-mail ale utilizatorilor, fără consimţământul acestora”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI