Făgădău despre PUZ-ul din Faleză Nord: „În mandatul meu, nu se va construi nimic pe acel teren!”

Decebal_Fagadau
Consilierii locali din Constanţa s-au reunit în cadrul şedintei ordinare a lunii octombrie. Pe ordinea de zi, au fost dezbătute 44 de proiecte de hotărâre şi două pe ordinea suplimentară.

Mai multe persoane s-au opus aprobării proiectului „Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului urbanistic Zonal elaborat în termenul sentinţei civile nr. 63/2016 rămasă definitivă, iniţiator Mihai Valentin Florin”. A luat cuvântul iniţiatorul Mihai Valentin Florin, care este proprietarul terenului. Acesta solicită consilierilor să aprobe proiectul conform sentinţei civile nr. 63/2016 rămasa definitivă. Mihai Valentin Florin spune că este al cincilea proprietar al terenului.
La rândul lui, proprietarul a spus că îi pare rău ca s-a ajuns la o asemenea situaţie, cu atât mai mult cu cât cei nemulţumiți ar fi putut să fie prezenţi la instanţă, ceea ce nu au făcut. Dețin terenul din 2005. În 2007 am demarat acțiunea, nereușind să obțin PUZ. În 2016 am obținut acest drept. Primarul a fost obligat să inițieze PUZ, iar Consiliul Local să adopte. Am întâmpinat piedici birocratice. Aceasta zonă va fi dezvoltată frumos și va fi o emblemă în Constanța. Nu aveți dreptul să interveniți în ședința de Consiliu ,ne vedem în instanță”, a spus Mihai Valentin, inițiatorul PUZ-ului, adresându-se constănțenilor aflați în sală pentru a-și exprima dezacordul cu privire la acest proiect. „Terenul a fost cumpărat prin credit bancar. Sunt al cincilea proprietar”, a mai spus el.
Decebal Făgădău a reacţionat, după ce a fost acuzat de constănţeni că nu face nimic împotriva acestui PUZ, deşi, aşa cum se poate observa, primăria s-a opus acestui plan: „Plătesc amendă în nume propriu că nu l-am lăsat pe inițiator să facă ce vrea. Nu vă permit să mă faceți hoț. Inițiatorul PUZ-ului a solicitat în comisii reintroducerea proiectului pe ordinea de zi. Comisiile au spus că nu e treaba lor să inițieze proiectul, ci a primarului. Asta am făcut. Țin să vă anunţ că pe fiecare zi de întârziere şi municipalitatea și eu plătim amenzi. „Domnul proprietar al terenului a solicitat în comisiile de specialitate reintroducerea pe ordinea de zi a proiectului de hotărâre. Comisiile, curajos, au spus că nu e treaba lor să inițieze, ci să inițieze primarul. Asta am făcut! Domnul proprietar a dorit să fie prezent, data trecută nu a fost, tocmai pentru a aduce la cunoștința consilierilor punctul lui de vedere. Atât și nimic mai mult. Plătesc amendă în nume propriu că nu l-am lăsat pe inițiator să facă ce vrea. Nu vă permit să mă faceți hoț. Inițiatorul PUZ-ului a solicitat în comisii reintroducerea proiectului pe ordinea de zi. Comisiile au spus că nu e treaba lor să inițieze proiectul, ci a primarului. Asta am făcut. Țin să vă anunţ că pe fiecare zi de întârziere şi municipalitatea și eu plătim amenzi! Cu toate acestea, mă înjurați… 70% din acel teren aparține Apelor Române. La ei ați fost vreodată? (…) Eu plătesc ca să vă apăr drepturile, dumneavoastră doar dați din gură! Până una-alta, eu sunt amenințat și de dumneavoastră și de dânsul – el mă obligă cu o hotărâre de instanță să plătesc amendă în fiecare zi și dumneavoastră cu turistul, cu gunoiul… Eu trebuie să acționez responsabil, conform actelor. Municipalitatea nu a fost de partea inițiatorului. Eu nu fac altceva decât sa vă explic în ce situație suntem. Dacă va pica proiectul, voi arăta instanței că am inițiat proiectul. Nu ţin partea nimănui. Domnul are o hotărâre judecătorească. Municipalitatea nu a fost partizană a inițiatorului PUZ-ului și, din contră, la fiecare dezbatere publică ați fost cu toții invitați și ascultați. Fiecare dintre dumneavoastră a fost lăsat să vorbească! Eu nu fac altceva decât să aduc aminte în ce situație suntem! Eu nu mai inițiez acest proiect și în situația în care el va pica eu voi cere instanței să observe că mi-am achitat obligația: aceea de a iniția proiectul de hotărâre! Nu am făcut-o la termen și plătesc pentru acest lucru… îmi cer scuze că v-am apărat! Eu nu am supus la vot când trebuia acest proiect şi am fost amendat. Datoria mea este să îl introduc pe ordinea de zi. Mai departe, cum votează consilierii nu mai este treaba mea”, a spus primarul Făgădău.
Consilierii PNL, PMP şi independentul Andrei Popescu s-au obţinut la vot, iar cei de la PSD au votat pentru.
Primarul Decebal Făgădău a dat asigurări locuitorilor din Faleza Nord că în mandatul său, investitorul Valentin Mihai Florin nu va realiza nicio investiție pe terenul pentru care a obținut în ședința de Consiliului Local Municipal de astăzi votul consilierilor. „Vom face demersurile legate pentru recuperarea acestui teren din Dosarul Retrocedărilor și vreau să asigur locuitorii că în mandatul meu nu se va construi nimic pe acel teren”, a mai spus edilul.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Făgădău despre PUZ-ul din Faleză Nord: „În mandatul meu, nu se va construi nimic pe acel teren!””

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI