Făgădău: Stațiunea Mamaia, pregătită 95 la sută pentru minivacanța de 1 Mai

Decebal Fagadau si Bogdan Trif

În prezența ministrului Turismului, Bogdan Trif, primarul Constanței, Decebal Făgădău, a declarat, azi, că stațiunea Mamaia este curată și pregătită „95 la sută” să-i întâmpine pe turiștii care ajung pe litoral în minivacanța de 1 Mai.
Primarul Constanței, Decebal Făgădău, a dat asigurări că stațiunea Mamaia este curată și pregătită pentru deschiderea sezonului estival.
„Stațiunea Mamaia este curată, sigură, pregătită, cu evenimente multe în acest sezon estival. Stațiunea Mamaia are în spate un oraș puternic și frumos. Sunt convins că turiștii vor avea parte de o minivacanță reușită și plină de momente de neuitat”, a declarat primarul Decebal Făgădău răspunzând astfel unei întrebări privind starea în care se prezintă stațiunea cu doar câteva zile înainte de începerea sezonului estival.
Potrivit acestuia, au fost deja pregătite mai multe evenimente care să asigure distracția turiștilor, cel mai important dintre ele fiind Festivalul Sunwaves, unde se așteaptă participarea a cel puțin 20.000 de persoane.

„Avem un calendar de evenimente extrem de dinamic și veți avea ce face în stațiunea Mamaia chiar și pe data de 30 (aprilie – n.r.). Telegondola funcționează, autobuzele etajate funcționează, din ce știu toate unitățile de cazare au început să-și amenajeze inclusiv locurile de joacă pentru copii. De asemenea, să nu uităm că Mamaia, spre deosebite de alte stațiuni dedicate, are în spate un oraș puternic și frumos așa cum este Constanța. (…). Sunwaves aduce peste 20.000 de turiști, dintre care jumătate din afara țării. Toate cluburile din nord, toate companiile mari, sunt deja angrenate într-un sezon estival care se anunță foarte bun. Evident că este mult de lucru, dar una peste alta suntem pregătiți, parcă mai pregătiți ca în alți ani”, a mai spus primarul Constanței.
Totodată, acesta a recunoscut că în stațiunea Mamaia se construiește și a ținut să puncteze că „se construiește în limitele legii”.
„Mamaia este și cartier. Nu este o stațiune izolată, este parte a municipiului Constanța. Dacă veți citi strategia de turism a Guvernului României în anul 2005, aprobat în ședință de guvern, când atunci era premier domnul Tăriceanu, veți vedea că Organizația Mondială a Turismului exact asta spune despre stațiunea Mamaia. Tocmai pentru a nu avea o zonă atât de productivă care se deschide la 1 mai și se închide la 15 septembrie, aceasta este recomandarea. Avem un PUZ al stațiunii Mamaia, aprobat în unanimitate în anul 2013, nu avem nicio altă reglementare. Ceea ce se construiește în stațiunea Mamaia are avizul tuturor instituțiilor, inclusiv a Ministerului Turismului, iar cei care nu au avizul sunt sancționați. Se construiește în limitele legii”, a spus Decebal Făgădău.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Făgădău: Stațiunea Mamaia, pregătită 95 la sută pentru minivacanța de 1 Mai”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI