Falșii comisari ANPC desfășoară activități ilegale de control

ANPC
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor avertizeaza operatorii economici in legatura cu existenta unor persoane care pretind ca sunt comisari ANPC sau CJPC si care, sub pretextul neregulilor depistate, solicita plata unor amenzi.

Au aparut informatii ca falsii comisari ANPC au desfasurat astfel de activitati ilegale de control, prin utilizarea unor legitimatii asemanatoare cu cele oficiale.
ANPC va reaminteste faptul ca niciodata comisarii Autoritatii nu solicita operatorilor economici achitarea cu numerar a eventualelor amenzi dupa terminarea controlului. In cazul aplicarii de sanctiuni contraventionale, acestea se achita la Trezorerie si nu comisarilor aflati in control. Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor va primi doar copia chitantei de varsamant.
Trebuie mentionat faptul ca membrii organizatiilor neguvernamentale din domeniul protectiei consumatorilor nu au drept de control. Ei au dreptul de a informa opinia publica asupra deficientelor de calitate ale produselor si serviciilor si asupra consecintelor vatamatoare ale acestora pentru consumatori sau de a initia actiuni in justitie pentru apararea drepturilor si intereselor consumatorilor.
Pentru a preveni viitoare incalcari ale legii, atragem atentia operatorilor economici sa solicite ordinul de serviciu in baza caruia se face controlul, sa verifice legitimatiile comisarilor care vin in control si sa anunte imediat politia in cazul in care sunt victimele unei tentative de control din partea unor persoane neautorizate.
Modelul legitimatiei de control poate fi vizualizat pe pagina web a ANPC, accesand link-ul https://anpc.ro/articol/581/reprezentantii-asociatiilor-de-consumatori-nu-au-drept-de-control.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Falșii comisari ANPC desfășoară activități ilegale de control”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI