Fără permis pentru cei fără 8 clase.

examenul_pentru_obtinerea_permisului_de_conducere

Românii care nu au absolvit minim 8 clase nu vor mai putea obţine permis de conducere, potrivit unui proiect legislativ aflat în dezbatere în Parlamentul României.
În prezent, cei care doresc să susţină examenul pentru obţinerea permisului de conducere trebuie să îndeplinească 3 condiţii importante: să fie apţi din punct de vedere medical, să facă dovada că au luat lecţii de condus de la un instructor autorizat şi să fi împlinit vârsta de 18 ani.
Legea nu spune nimic despre studiile unui aspirant la permisul auto. Asa că în trafic întâlnim indivizi care au dreptul legal să conducă, dar nu ştiu să scrie, să citească şi în consecinţă, să descifreze un indicator rutier.
Din această cauză, deputatul Ioan Muntean propune schimbarea codului rutier. „Sunt statistici foarte clare, oamenii analfabeţi nu pricep semnele de circulaţie, conduc din instinct, ei nu ştiu ce se întamplă pe şosele„.
Un exemplu nefericit este Onorius Mirică. În octombrie 2013, el a intrat cu maşina într-o ambulanţă care transporta mai mulţi pacienţi la dializă. Trei dintre ei au murit. La audieri, anchetatorii au descoperit cu stupoare că Mirică nu ştia nici să scrie. Avea doar 4 clase, dar obţinuse permisul de conducere.
De asemenea, nu vor mai avea dreptul să se prezinte la examenul pentru obţinerea permisului de conducere persoanele condamnate pentru infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice şi nici cei condamnaţi pentru infracţiuni de omor, lovire sau vătămare cauzatoare de moarte, vătămare corporală gravă, produsă ca urmare a încălcări unei reguli de circulaţie.
În prezent, legea nu face referire, pentru obţinerea permisului de conducere, decât la vârsta de 18 ani şi la condiţiile de sănătate (şoferii să fie apţi din punct de vedere medical).

Sending
User Review
5 (1 vote)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Fără permis pentru cei fără 8 clase.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI