Fermierii primesc bani în plus la subventia pe animale

subventie pentru fermieri
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) spun că vineri, 14 octombrie, efectuează plata diferenței rezultate ca urmare a stabilirii noilor cuantumuri pentru sprijinul cuplat în sectorul zootehnic, specia bovine, categoriile bivolițe de lapte, taurine din rase de carne și metișii acestora și vaci de lapte – campania 2015.

”Plăţile pentru sprijinul cuplat în sectorul zootehnic se acordă cu respectarea condițiilor prevăzute în Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 3/2015, cu modificările și completările ulterioare”, potrivit celor de la APIA.
În conformitate cu prevederile art. 2, alin. (1), litera a) și d) din HG nr. 382 din 27 mai 2016: “plafonul maxim de 113.356,5 mii euro, care se acordă pentru anul de plată 2015, pentru schemele de sprijin cuplat în sectorul zootehnic, crescătorilor de animale din speciile prevăzute la art. 2 din Hotărârea Guvernului nr. 219/2015 privind stabilirea sectoarelor, culturilor şi speciilor de animale pentru care se acordă sprijin cuplat în perioada 2015 – 2020, repartizat astfel:
a) 1.330 mii euro pentru specia bovine, categoria bivoliţe de lapte;
…………………
c) 10.500 mii euro pentru specia bovine, categoria taurine din rase de carne şi metişii acestora;
d) 76.999,5 mii euro pentru specia bovine, categoria vaci de lapte;”
Având în vedere efectivul de animale eligibile rezultate în urma finalizării controalelor administrative și la fața locului au fost stabilite noi cuantumuri conform tabelului de mai jos:

tabel cuantum subventie

Plata sprijinului cuplat în sectorul zootehnic se efectuează conform prevederilor art. 3 din HG nr. 382 din 27 mai 2016, în lei, la un curs de schimb de 4,4176 lei pentru un euro, stabilit de către Banca Centrală Europeană la data de 30 septembrie 2015.
Pentru mai multe detalii puteți accesa linkul http://www.apia.org.ro/files/news_files/CP_Cuantumuri_noi_SCZ_zoo_Campania_2015_14.10.2016.pdf.

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Fermierii primesc bani în plus la subventia pe animale”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI