Festivalul Antic Tomis şi Ice Bucket Challenge, cu președintele Asociației Litoral-Delta Dunării Corina Martin

Festivalul Antic Tomis 2014_342621560_n

Sala de conferinţe a Hotelului Royal Constanţa a găzduit marţi, 26 august 2014, conferinţa de presă despre ediţia a III-a a Festivalului Antic Tomis. Manifestarea este organizată de Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Litoral-Delta Dunării alături de Consiliul Judeţean Constanţa, Primăria Municipiului Constanţa cu participarea asociaţiilor de reconstituire istorică Terra Dacica Aeterna din Cluj-Napoca şi Cohorta I Tracorum din Bulgaria.

Festivalul Antic Tomis 2014_1609076240_n
În deschiderea conferinței de presă dedicate festivalului, președintele Asociației pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Litoral – Delta Dunării, Corina Martin, a spus „Salve și Vivat Tomis! Suntem mândri că un festival tânăr, care a pornit dintr-o idee pe care a avut-o compania Groove Hour, a devenit un brand și reușește să atragă mii de vizitatori la Constanța, în cetatea Tomis”. „Promitem tuturor, un spectacol şi o poveste magică. Avem ateliere de reconstituire istorică, teatru antic, parade militare, gastronomie antică, reconstituiri ale bătăliilor antice. Așteptăm peste 20.000 de vizitatori. Am pregătit ateliere de reconstituire istorică, teatru antic, parade militare, reconstituiri ale bătăliilor antice. Ne întoarcem în timp cu peste 2000 de ani în urmă, în istoria cetăţii antice Tomis”, a declarat Corina Martin.
Aceasta a subliniat că o va întruchipa „pentru a treia și ultima oară pe Tomiris regina masageților, care va sta în fruntea vitejilor daci. „Orașul Constanța avea nevoie de un astfel de reconstituire istorică. Suntem mândri că suntem parte din această poveste antică”, a declarat și Corina Martin, președintele Asociației Litoral-Delta Dunării.
La aceeaşi conferinţă de presă fost prezent și vicepreședintele primei asociații de reconstituire istorică pe temă antică din România, Terra Dacica Aeterna (TAD) din Cluj-Napoca, Cătălin Gocan, alias Caius Iulius Certus, care a făcut o prezentare a fenomenului de „reenactment“ în lume. „Este o mare plăcere și o mare onoare pentru noi să participăm la acest festival care a ajuns într-un timp-record, în trei ani, să fie cel mai mare și mai îndrăgit festival de „reenactment“ din România. Acest festival a reușit să înscrie România pe harta festivalurilor de „reenactment“ europene”, a spus vicepreședintele TAD, Cătălin Gocan.
Centurionul armatei romane, Caius Iulius Certus, însoțit de câțiva soldați, a ajuns la malul mării. Ei vor să inspecteze zona cu atenție înainte de a-și amplasa tabăra în cetatea Tomisului.
Acest festival a ajuns, în timp record – trei ani de zile – să ajungă cel mai mare și îndrăgit festival de reconstituire istorică din țara, și unul dintre cele mai importante din Europa“, a spus Cătălin Gocan, intrat în rolul centurionului.
Președintele Asociației Danais România – Dacia Casa Noastră, Octavian Manu, îmbrăcat în get, și nou-înființata filială TAD din Constanța, prin Radu Covaliu, costumat într-un războinic dac. „La început am fost roman, dar acum sunt dac și dac voi rămâne până la moarte”, a spus președintele filialei Constanța a TAD, care și-a înscris în asociație soția și copiii. La eveniment au participat și Cercetașii Marini, reprezentați de coordonatorul local Irina Lițcanu și de Maria, George și Silviu, care și-au oferit serviciile de voluntariat și anul trecut. La eveniment vor mai participa Lupii Apoulonului, Legiunea a XIII-a Gemina Apulum, Gladiatorii – Ludus Apoulensis şi bulgarii din Legiunea III-a Scythica.
La fel ca și anul trecut, Parcul Tăbăcărie va găzdui marea bătălie dintre daci și romani, ar și atelierele meșteșugărești.
Reeditarea celebrei Bătălii de la Adamclisi dintre daci și romani va avea loc vineri seara, iar sâmbătă se vor deschide atelierele de reconstituire istorică. Nu vor lipsi nici momentele de teatru antic. Sâmbătă seară, cei 100 de protagoniști ai festivalului vor pleca în paradă prin stațiunea Mamaia.
Bugetul de organizare al Festivalului este estimat la 40.000 euro și cei mai mulți bani provin din sumele colectate de Primăria Constanța din Taxa de Promovare Mamaia – Sat Vacanță. Pentru această ediție, Cu toate acestea, asociația a lansat o campanie de strângere de fonduri în sprijinul acestui eveniment. Acestea vor fi folosite în scopul amenajării taberei antice, realizării de ateliere tematice şi la achiziţionarea elementelor de logistică necesare bunei desfăşurări a tuturor activităţilor. În schimbul donaţiei, susţinătorii din publicul larg vor beneficia de o şedinţă foto cu dacii, romanii și regina Tomiris, în timp ce sponsorii vor beneficia de un pachet de promovare în cadrul festivalului.
Potrivit agendei de evenimente, Festivalul Antic Tomis va debuta vineri, 29 august a.c., cu deschiderea atelierelor de reconstituire istorică. De asemenea, în prima zi, începând cu ora 17.00, constănţenii vor asista la Parada trupelor militare şi civile, pe traseul City Park Mall – Tabăra unde, la ora 18.30, va avea loc Ceremonia de deschidere, ce va fi urmată de prezentarea echipamentului de luptă şi marea bătălie între daci şi romani.
În ziua a doua, pe 30 august, de la ora 10.00, vizitatorii se vor întâlni din nou cu viaţa, arta şi obiceiurile antice prezentate în cadrul atelierelor de reconstituire istorică. La ora 15.00, copiii pot lua parte la o piesă de teatru inedită, cu tematică antică. După ora 17.00, va avea loc o nouă luptă între daci şi romani, urmată de o paradă în staţiunea Mamaia.
Cea de-a treia zi – 31 august – va începe la ora 10.00, cu vizitarea atelierelor de reconstituire istorică. La ora 13.00 va avea loc Ceremonia oficială de închidere a Festivalului Antic Tomis şi stingerea Flăcării, iar de la ora 17.00, la locaţia festivalului este programat un spectacol de teatru antic.

Ice Bucket Challenge_1634944318_n
După conferinţa de presă organizată cu prilejul ediţiei cu numărul III a Festivalului Antic Tomis 2014, Corina Martin, preşedinta Asociaţiei Litoral – Delta Dunării a acceptat provocarea “Ice Bucket Challenge”, unde a primit un duş rece, în mai multe reprize, o găleată de apă cu gheaţă în cap, vărsat de un dac. La rândul său, Corina Martin i-a provocat mai departe pe Horia Tecău „ambasadorul litoralului românesc’, Răzvan Pascu – cel mai cunoscut blogger din turismul românesc, şi pe unul din centurionii care va participa la Festivalul Antic Tomis, respectiv Cătălin Gogan.

Am primit provocarea de a participa la „Ice Bucket Challenge” din partea a doi colegi de la Patronatul ANAT, Dragoș Horhocea, de la Focșani, și Valeriu Ștefan, de la Pitești. Este momentul să intru în această provocare și mă alătur, în acest fel, campaniei Realitatea TV, iar donația mea va merge către Asociația bolnavilor de scleroză în plăci. Voi provoca trei persoane, în primul rând pe Horia Tecău, ambasadorul litoralului românesc, care se află la US Open Tennis New York, în acest moment. Provocarea este și un îndemn să învingă acolo, să fie cel mai bun, pentru că poate. A doua persoană către care merge provocarea mea este Răzvan Pascu, un tânăr coleg în turismul românesc și este un îndemn pentru noua generație: „O nouă atitudine în turism”. A treia persoană pe care o provoc este centurionul Caius Iulius Certus, Cătălin Gocan, pentru că promovăm împreună Festivalul Antic Tomis”, a spus președintele Asociației Litoral – Delta Dunării, Corina Martin.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Festivalul Antic Tomis şi Ice Bucket Challenge, cu președintele Asociației Litoral-Delta Dunării Corina Martin”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI