Festivalul pestelui si al fructelor de mare, traditie gastronomica in Mamaia

Banner Festival
Asociaţia Litoral – Delta Dunării împreună cu Asociaţia Naţională a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism şi Restaurant Dorna Mamaia, organizează “Festivalul Peştelui şi al Fructelor de Mare”, o competiţie culinară profesională cu preparate din peşte şi fructe de mare, marţi, 17 mai, începând cu ora 12:00 în cadrul Restaurantului Dorna Mamaia.

Festivalul se adresează bucătarilor şi se va desfăşura sub forma unui concurs de arta culinară cu specific pescăresc şi fructe de mare, preparatele participanţilor urmând a fi evaluate de către o comisie de juraţi, pentru a intra în competiţia premiilor care constau în Marele Trofeu, medalii (aur, argint,bronz) şi diplome de participare.
În comisia de jurizare îşi vor spune cuvântul şi vor decide asupra preparatelor Maeştrii Artei Culinare Petrişor Tănase, Robert Voicu, Gheorghe Hanes.
Ne propunem că festivalul să devină o tradiţie pentru Mamaia, în care încurajăm şi invităm toţi agenţii economici atât din Constantă cât şi din staţiunile de pe litoralul românesc şi Delta Dunării. Astfel, reuşim să evidenţiem şi să promovăm gastronomia locală de peşte şi fructe de mare, să ne mândrim cu preparate şi reţete fără concurenţă şi să oferim Marele Trofeu. Sunt sigură că va fi o jurizare dificilă, având în vedere că toţi ne vor surprinde plăcut şi nu vor dezamăgi la capitolul degustare. Evenimentul se adresează presei, turiştilor dar şi persoanelor locale care sunt invitate la degustare şi la a primi sfaturi culinare de la domnii maeştri bucătari” a declarat într-un comunicat de presă, Corina Martin, Preşedinte Asociaţia Litoral – Delta Dunării.
Competiţia este deschisă presei şi publicului, care vor avea posibilitatea să deguste reţete tradiţionale pescăreşti, specialităţi cu fructe de mare dar şi o degustare de vinuri specială pentru preparatele din peşte şi fructe de mare.
Participanţii înscrişi, atât din Constantă cât şi de pe litoralul românesc, vor avea gata pregătite preparatele pentru comisia de jurizare, ceaune cu borş de peste autentic românesc, peşti la grătar de nenumărate soiuri, creveţi, calamari, caracatiţă şi multe alte arome marine care vor cuceri şi vor lupta “la cuţite” pentru Marele Trofeu.
Această competiţie este organizată pentru a promova peştele şi fructele de mare ca şi materie primă importanţă şi sănătoasă, indicate a se consuma cât mai des. Festivalul va reuşi să unească atât bucătari specializaţi în domeniu cât şi pe cei care vor să îşi dezvolte abilităţile şi noţiunile în domeniu. Cadrul va fi unul ideal pentru schimbul de experienţă între bucătari, de reţete noi care îi pot pregăti pentru următoarele competii culinare, olimpiade de gastronomie. Mulţumesc asociaţiilor care s-au unit în vederea organizării acestui eveniment, fără sprijinul cărora nu ar fi fost posibilă aceasta competiţie şi care au o dorinţă comună, de a promova gastronomia locală” declară Gheorghe Hanes, Maestru Arta Culinară.
Vă prezentăm programul complet al evenimentului:
10:00 – 12:00 – Organizare şi instalare participanţi
12:00 – Jurizare şi Desemnare Câştigători
12:00 – 18:00 – degustarea preparatelor pentru public şi presa
Partenerii Oficiali ai Evenimentului sunt: SELGROS, Cramele Cotnari, Cramele Darie, Cramele Chateau Vartely, Stalinskaya, Caviar Concept.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Festivalul pestelui si al fructelor de mare, traditie gastronomica in Mamaia”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI