Festivitatea de deschidere a Campionatului Mondial de Bob si Skeleton Starturi in Mamaia

În această seară, în Piaţeta Cazino din Mamaia, a avut loc festivitatea de deschidere a Campionatului Mondial de bob şi skeleton starturi.

Festivitatea de deschidere a debutat cu defilarea delegațiilor participante, având în frunte fanfara Forțelor Navale din Constanța, și a continuat în Piațeta Cazino cu prezentarea fiecărei delegații în parte. Au urmat discursurile oficialilor și organizatorilor Campionatului Mondial de bob-skeleton starturi de vară.
Dominată numeric de România (27 de membri în delegație) competiția se anunță una destul de interesantă pentru pasionații de acest sport, astăzi și mâine, sportivi din Austria, Brazilia, Cehia, Spania, Germania, Olanda, Rusia, Suedia, Slovacia, România și, probabil, Elveția, se vor întrece în șase probe distincte, printre participanți numărându-se și o fostă campioană olimpică de bob, Laura Nolte din Germania.
Suntem onorați de prezența dumneavoastră la acest Campionat Mondial, vă transmit salutul călduros al primarului Decebal Făgădău și urez succes tuturor echipelor participante. Avem încredere că acest eveniment va fi un real succes și îi felicit pe organizatori. Sperăm să reușim organizarea sa și anul viitor, fiind foarte important pentru orașul Constanța” – a declarat viceprimarul municipiului Constanța, Costin Răsăuțeanu.
„Bun venit tuturor delegațiilor și le mulțumesc tuturor partenerilor noștri de organizare. Am avut un sprijin deosebit din partea Primăriei Constanța, a Consiliului Județean Constanța, a Ministerului Tineretului și Sportului, din partea Asociației Litoral – Delta Dunării, care au avut încredere că poate fi organizat un eveniment de iarnă pe Litoral, vara! Îi invit pe turiști și pe constănțeni să asiste la acest eveniment sportiv pentru că vor avea ce vedea: este inedit, este frumos, este spectaculos. Mult succes tuturor sportivilor participanți și cel mai bun să învingă!”, a declarat președintele Federației Române de Bob și Sanie, Sorin Buta.
Este o mare onoare și o mândrie că dumneavoastră ați venit aici, în România, la această competiție organizată de noi. Totul a pornit de la visul lui Paul Neagu de a aduce un Campionat Mondial de bob și skeleton, două sporturi de iarnă, într-o stațiune turistică de vară, ca Mamaia. Le mulțumesc tuturor celor care au contribuit la împlinirea acestui vis: Federația Română de Bob și Skeleton, Primăria Municipiului Constanța și toți ceilalți care pus umărul la organizare” – a declarat președintele Asociației Litoral – Delta Dunării, Corina Martin.
După ce președintele juriului, letonul Guts Gatis, a declarat deschisă competiția de la Mamaia, s-a intonat imnul de stat al României, apoi cei prezenți au putut urmări o demonstrație de aerobic oferită de junioare legitimate la CS Farul Constanța.
Mâine, de la ora 18.00, va debuta concursul propriu-zis, cu probele de skeleton masculin şi feminin. Primele care vor intra pe pistă vor fi echipajele de skeleton, masculin şi feminin. De la ora 20, va fi rândul echipajului de bob 2 persoane masculin de a se întrece.
La finalul celor două probe, va avea loc festivitatea de premiere, iar apoi conferinţa de presă cu participarea primilor trei sportivi/echipaje clasaţi/clasate la skeleton masculin şi feminin şi bob 2 persoane masculin. Sâmbătă, de la ora 20, se vor întrece echipajele de bob 2 persoane feminin şi bob 4 persoane.
Lupta pentru câştigarea titlului de campion mondial la bob/skeleton starturi se desfăşoară prin însumarea timpilor obţinuţi în cele trei manşe programate.
Duminică, 11 septembrie, ultima zi a evenimentului este destinată amatorilor fiind denumită „Push for everybody”, cu scopul popularizării acestui sport.
Evenimentul este organizat de Federația Română de Bob și Sanie, în parteneriat cu Primăria Municipiului Constanța, Asociația Litoral–Delta Dunării și Clubul Sportiv al Sporturilor de Iarnă Mamaia.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Festivitatea de deschidere a Campionatului Mondial de Bob si Skeleton Starturi in Mamaia”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI