Fifor: România poate fi văzută drept cel mai important furnizor de securitate de la Marea Neagră

Vizita lui MihaiFFifor in garnizoana Cluj Napoca
Ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, s-a aflat astăzi, 29 martie, într-o vizită de informare în garnizoana Cluj-Napoca unde a subliniat că România poate fi văzută drept cel mai important furnizor de securitate de la Marea Neagră.

Vizita a debutat la sediul comandamentului Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, unde ministrul Fifor s-a întâlnit cu activul de cadre de conducere al marii unității și cu comandanții unităților subordonate, dislocate în aria de responsabilitate, care acoperă 21 de județe din jumătatea de nord a României.
Ministrul apărării a fost informat cu privire la condițiile de muncă și de viață ale personalului, starea infrastructurii și a tehnicii din dotare.
„Apreciez seriozitatea și rigoarea cu care abordați obiectivele importante ale diviziei, viziunea clară în ceea ce privește etapele de parcurs în perioada următoare. Vă asigur de întregul sprijin al echipei pe care o conduc la vârful ministerului. Beneficiem, pentru al doilea an consecutiv, de o alocare de două procente din PIB, ceea ce se va reflecta semnificativ și în modernizarea infrastructurii Diviziei 4 Infanterie și a unităților subordonate, care vor fi înzestrate cu tehnică de luptă performantă,” a declarat ministrul Fifor.
La finalul vizitei de la comandamentul Diviziei 4 Infanterie, ministrul Mihai Fifor s-a întâlnit cu jurnaliștii clujeni, într-o conferință de presă, în care a prezentat obiectivele vizitei de informare în aria de responsabilitate a diviziei și a răspuns întrebărilor referitoare la prioritățile ministerului pentru perioada următoare.
În cadrul declarației de presă, Mihai Fifor a evocat cei 14 ani care se împlinesc astăzi de la aderarea țării noastre la NATO.
„Acum 14 ani începea o transformare de structură şi de sistem pentru Armata României şi, poate, şi mai interesant, o schimbare de abordare a modului în care Armata României îşi vedea misiunile pe timp de pace şi atunci când era nevoie la intervenţii în teatrele de operaţii. Suntem în faza în care, după 14 ani, România arată, prin tot ceea ce face, că a îndeplinit la rigoare toate obligaţiile asumate prin aderarea la Alianţa Nord-Atlantică”, a declarat ministrul Fifor.
Ministrul a subliniat, de asemenea, faptul că „România poate fi văzută drept cel mai important furnizor de securitate de la Marea Neagră. Împreună cu Polonia asigurăm practic echilibrul flancului estic şi tocmai de aceea, la Bruxelles, România a ofertat pentru a deveni gazda unui comandament de trei stele”. (Foto: Facebook)

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Fifor: România poate fi văzută drept cel mai important furnizor de securitate de la Marea Neagră”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI