Fifor: Sperăm că vom putea înscrie în toamnă aproape 200 de studenți mediciniști în anul I

Vizitare la Spitalul Militar Dr Constantin Papilian
Ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, s-a aflat astăzi, 29 martie, într-o vizită de informare în garnizoana Cluj-Napoca.

Vizita a debutat la sediul comandamentului Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, iar cel de-al doilea moment important pe agenda vizitei de informare de la Cluj-Napoca a fost vizitarea Spitalului Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilian”, unde a avut o întâlnire cu echipa de conducere și a vizitat spațiile spitalului.
„Vom impune soluții urgente pentru rezolvarea problemei deficitului de personal cu care vă confruntați, pentru că rolul spitalului militar din Cluj-Napoca este foarte important în perspectiva implementării direcțiilor de dezvoltare pe coordonatele din Concepția de sprijin medical operațional pe care o dezvoltă armata noastră.
Ministrul a arătat că Memorandum-ul aprobat recent de Guvernul României, prin care vor putea fi încadrate aproximativ 6.500 de posturi vacante în structurile MApN, asigură cadrul necesar prin care pot fi încadrate și câteva sute de posturi pentru medici și personal de asistență medicală în rețeaua medico-militară națională.
„Am suplimentat și numărul locurilor la admiterea în Institutul Medico-Militar, la 178 de locuri și sperăm că vom putea înscrie în toamnă aproape 200 de studenți mediciniști în anul I”, a declarat ministrul Fifor, care a arătat că MApN va sprijini completarea dotării spitalului cu tehnică și aparatură perfomantă, în cadrul unui amplu program de modernizare a unităților medicale militare din țară.
Ministrul s-a întâlnit, în continuare, cu rachetiștii Regimentului 50 Rachete Antiaeriene „Andrei Mureșianu”.
„Am dorit să văd la fața locului condițiile de muncă, infrastructura și starea tehnicii din înzestrare și să aflu direct de la dumneavoastră ce putem face pentru a îmbunătăți condițiile în care vă instruiți și a aduce perspectivele modernizării pe coordonate cât mai concrete”.
În ultima etapă a vizitei, ministrul apărării s-a deplasat la Someșeni, unde funcționează mai multe structuri militare, de diferite arme și specialități, subordonate Diviziei 4 Infanterie „Gemina”.
„Concluzia cea mai importantă cu care ne întoarcem la minister este că bugetarea corespunzătoare a apărării nu mai putea întârzia. Este nevoie de investiții importante, dar perfect realizabile, care să consolideze capabilitățile de apărare ale țării și să ridice capacitatea acțională a Armatei României la nivelul provocărilor din mediul de securitate complex la care ne raportăm”, a arătat ministrul Fifor. (Foto: Facebook)

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Fifor: Sperăm că vom putea înscrie în toamnă aproape 200 de studenți mediciniști în anul I”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI