Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Final de Festival Antic. Regina Tomiris lasă flacăra aprinsă pentru turism, cultură si istorie

Festivalul Antic Tomis la final
Parade, demonstraţii militare, lupte cu gladiatori, îmbinate cu teatru antic şi ateliere de reconstituire istorică, cu toate au putut fi admirate de constănţeni, dar şi de turişti. Daci, romani, celţi şi nimfe au impresionat turiştii prin reprezentaţia oferită în cadrul celei de-a V-a ediţii a Festivalului Antic Tomis.

Vineri după-amiază a avut loc aprinderea flăcării Cetății Tomis, care a marcat deschiderea oficială a Festivalului Antic Tomis. Festivalul a început cu o grandioasă paradă ale eroilor legendari pe principalele bulevarde ale oraşului, terminată în piaţa Ovidiu unde a avut loc ceremonia de aprindere a flăcării cetăţii antice Tomis. Evenimentele s-au mutat apoi în parcul Tăbăcărie, din apropierea staţiunii Mamaia, unde a avut loc bătălia dintre daci şi romani.
Turiștii prezenți în stațiunea Mamaia, au urmărit cu interes cea de-a doua paradă ale eroilor legendari unde au asistat la luptele aprige dintre daci și romani. De asemenea, cei peste 5000 de spectatori au putut asista tot sâmbătă seara, în piațeta Perla, la un spectacol de teatru antic pus în scenă de studenţii Facultăţii de Arte ai Universităţii Ovidius, la final, piesa „Medeea”, de Euripide.
Duminică, 28 august, iubitorii de istorie şi cultură au participat la ceremonia de închidere a festivalului, în parcul Tăbăcărie, luându-şi rămas bun de la personajele de poveste, interpretate cu succes de renactorii care ne menţin vie istoria prin devotament şi dragoste nemărginită faţă de identitatea ţării noastre.

Festivalul Antic Tomis la final2
Cele patru asociaţii de reconstituire istorică au fost premiate cu medalii şi diplome, după cum urmează: Terra Dacica Aeterna din Cluj, Asociaţia Culturală Tomis din Constanţa, Asociaţia Culturală Geto-Dacii din Moldova – Iaşi şi Geto-Dacii Sudcarpatici din Piteşti şi Cercetaşii Marini ai Constanţei.

Festivalul Antic Tomis la final_011
Corina Martin a adresat mulțumiri partenerilor Primăria Municipiului Constanţa, Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa, dar și celor care au contribuit la realizarea vestimentației, creatoarei de modă Liliana Cornilă, make-up-ului realizat impecabil de Andrei Mihai, dar și hairstylist-ului Marc Yaacoub.

Tomiris se întoarce în istorie, dar lasă legământ și misiune acestui oraș, cominității culturale Constanța, facerea acestui festival, aceasta este o misiune pentru victoria Constanței. Regina Tomiris lasă flacăra aprinsă pentru turism, cultură și istorie. VIVAT TOMIS!” a declarat Corina Martin, care a întruchipat-o pentru ultima dată pe regina Tomiris.

Festivalul Antic Tomis la final_016
De asemenea, Corina Martin a avut și o supriză din partea „Familiei Tomiris” unde a primit un tablou foto și un buchet imens de flori în semn de mulţumire şi preţuire pentru organizarea, desfăşurarea celor cinci ediții a Festivalului Antic Tomis şi pentru pasiunea pe care o întruchipează pe regina Tomiris, simbol al vitejiei, onoarei şi gloriei vechii cetăţi Tomis.
Ceremonia de închidere a Festivalului Antic Tomis a fost marcată prin salutul fiecărei legiuni, în aplauzele entuziaste ale publicului.
Evenimentul este organizat de Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Litoral – Delta Dunării, în parteneriat cu Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa şi Primăria Municipiului Constanţa.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Final de Festival Antic. Regina Tomiris lasă flacăra aprinsă pentru turism, cultură si istorie”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI