Florin Jianu: România trebuie să îsi intensifice activitatea de export

Sedinta a Consiliului de Export
În cadrul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat a avut loc prima şedinţă a Consiliului de Export, structură organizatorică la nivel naţional ce are ca obiectiv armonizarea strategiilor sectoriale, intersectoriale şi regionale cu Strategia Naţională de Export, precum şi stabilirea obiectivelor şi priorităţilor în domeniul exportului.

Consider că rolul acestui for este foarte important iar România trebuie să îşi intensifice activitatea de export şi să eficientizeze activitatea ataşaţilor economici din străinătate. Ţin să vă dau o veste bună, în cadrul şedinţei de guvern, a fost aprobat Proiectul de Ordonanță de Urgență privind Programul de susţinere a internaţionalizării operatorilor economici români, cu finanţare de la bugetul de stat, un nou instrument de promovare individuală a întreprinderilor mici și mijlocii”, a declarat ministrul Florin Jianu.
Şedinţa la care au participat 21 de reprezentanţi ai instituţiilor publice, structurilor patronale şi profesionale cu atribuţii şi activitate în domeniul exportului a fost prezidată de Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Florin Jianu, şi a avut ca scop stabilirea priorităților pentru perioada următoare.
Pe agenda reuniunii s-au aflat următoarele subiecte:
1. “Luna diplomaţiei economice”, proiect în cadrul căruia se vor organiza o serie de întâlniri între ataşaţii economici şi reprezentanţii mediului de afaceri unde vor fi prezentate ofertele de export şi oportunităţile de afaceri.
2. Colectarea propunerilor și completărilor participanţilor pentru primul draft de Hotărâre de Guvern privind internaţionalizarea firmelor româneşti.
3. Eficientizarea activităţii târgurilor prin transmiterea unor modalităţi de îmbunătăţire a HG-ului 296/2007.
4. Transmiterea de către Consiliul de Export a unei liste care să cuprindă 5 probleme stringente ale mediul de afaceri şi soluţiile propuse.
5. Colaborarea în vederea realizării unui stand unic al României şi îmbunătăţirii brandului de ţară.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Florin Jianu: România trebuie să îsi intensifice activitatea de export”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI