Florin Jianu: Vom lansa o inițiativă Start-up de aproximativ 150 de milioane de euro

florin-jianu_brasov

Ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediul de afaceri și Turism, Florin Jianu, a anunțat luni seara, la Brașov, lansarea în perioada următoare, a inițiativei Strat-up, de aproximativ 150 de milioane de euro, prin care se vor finanța idei din câteva domenii cheie cum sunt IT-ul, industriile creative și turismul.
Prin această inițiativă finanțăm, astfel, ideile creatoare ale tinerilor care vor să dezvolte instrumente suport pentru turism și aici sunt o mulțime de tineri și o mulțime de idei care pot să dinamizeze piața. Prin această inițiativă, România va fi pusă pe harta antreprenorială europeană ca o destinație favorabilă atragerii de investiții. Marți, în ședința de Guvern, vom avea adoptată strategia pentru IMM-uri, Orizont 2020, așa cum vom avea adoptată și o propunere de lege privind investitorii privați. Încercăm să aducem aceste tipuri de instrumente care să modernizeze mediul de afaceri, să aducă alternative pentru ceea ce înseamnă finanțarea și atragerea de investiții străine„, a explicat Jianu.
El a precizat că programele se adresează mai multor categorii de vârstă, inclusiv categoria 15-19 ani, în care intră tinerii care se află pe băncile școlii. „Aici există niște concepte extrem de interesante cum ar fi firma de exercițiu și întreprinderea simulată. Practic, elevii și studenții simulează procesele dintr-o firmă reală. Aceste tipuri de abordări vor fi susținute prin fonduri europene așa cum va fi susținută și categoria 19-25 de ani pentru investițiile tip Start-uri„, a spus ministrul.
El a mai precizat că în foarte scurt timp vor începe finanțările pentru perioada 2014-2020, IMM-urile beneficiind, prin Programul Operațional Regional, de aproape 800 de milioane de euro, iar prin Programul Operațional de Competitivitate și Programul Operațional de Capital uman suma totală se ridică la aproape patru miliarde de euro.
Ne dorim ca acești bani să fie disponibili pieței și atrași în primii 2-3 ani ai perioadei 2014-2020, pentru a avea timp să-i implementăm și pentru a ajunge la un grad cât mai mare de atrageri de fonduri europene„, a subliniat ministrul pentru IMM-uri.
Ministrul pentru IMM-uri, Mediul de afaceri și Turism participă la Brașov la Adunarea Generală a Comisiei Europene pentru Turism care se desfășoară în perioada 6-8 octombrie, la Hotel Aro Palace, informează Agerpres. Practic, este cea mai importantă organizație de reprezentare a turismului, formată din 33 de țări, care anual desfășoară această conferință în câte o țară membră.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
5 (1 vote)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Florin Jianu: Vom lansa o inițiativă Start-up de aproximativ 150 de milioane de euro”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI