A fost detectat un nou soft de tip malware care atacă dispozitivele Apple

mobile-malware-smartphones

O companie de securitate informatică din San Francisco a anunțat că a detectat un nou software rău intenționat (tip malware), care atacă dispozitivele electronice ale mărcii Apple – telefoane iPhone, tablete iPad și computere Mac – și care a afectat deja sute de mii de utilizatori, notează joi EFE, citat de Agerpres.
Noul soft malware împotriva Apple, creat pentru a provoca pagube sau a sustrage ilegal informații din computere sau alte dispozitive electronice, are ca țară de origine China și s-a propagat prin magazinul de aplicații online Maiyadi App Store.
Firma Palo Alto Networks, care a detectat acest program malign pe care l-a numit „WireLurker”, subliniază într-un comunicat că este o amenințare „la scară mare”, cea mai amplă lansată vreodată împotriva produselor Apple.
Potrivit companiei californiene, „WireLurker” a infectat „467 de aplicații create pentru sistemul operativ Mac OS X” care sunt disponibile în magazinul virtual Maiyadi App Store și care au fost descărcate de 356.104 de utilizatori în ultimele șase luni.
Acest lucru nu înseamnă că toți cei 356.104 de utilizatori au fost afectați, având în vedere că nu se știe exact când au fost virusate aplicațiile și de ce unele dispozitive au putut neutraliza soft-ul malware, dar se presupune că toate au fost supuse, sau cel puțin expuse, unui potențial risc.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “A fost detectat un nou soft de tip malware care atacă dispozitivele Apple”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI