FOTO: 1 Decembrie, sărbătorit la Constanța cu fasole și cărnați. Primarul Făgădău asaltat de pensionari

1Decembrie_sarbatorit_cu_fasole_si_carnati2
Sute de constănțeni și-au lăsat grijile deoparte și au mers în Parcul de la gara Constanța pentru a se bucura cum se cuvine de Ziua Națională a tuturor românilor.

Soarele a fost de bun augur și, chiar dacă gradele din termometre au fost destul de puține, cerul senin a rezonat pe deplin cu pofta de distracție a celor prezenți. Toți cei care au vrut, și-au putut începe ziua cu o porție zdravănă de fasole cu cârnați, meniul tradițional oferit de Primăria Constanța fiind disponibil pentru toată lumea începând cu ora 11.00.
Ceaune întregi au fost pregătite, destule cât să-i sature pe pofticioşii care au stat minute bune la coadă. Aburinde şi cu multe mirodenii, farfuriile pline cu fasole au făcut ca Ziua Naţională a României sa fie una cu gust. Evident, la asta au contribuit şi cârnaţii de casă aşezaţi frumos lângă. Reţeta e tradiţională, dar bucătăresele cu greu acceptă s-o dezvăluie. Tocmai de asta, constănțenii, cei mai mulți fiind pensionari, au stat la coadă zeci de minute, în aşteptarea unei porţii. Efortul a meritat însă. Mai ales că, în mulţime, n-am găsit niciun mofturos. Cu stomacul plin, parcă şi petrecerea a fost mai frumoasă.
Cei mai mulți dintre cei prezenți s-au prins în horă, așa cum șade bine la orice sărbătoare românească adevărată.
În mijlocul constănțenilor, în Parcul de la gară, s-a aflat și primarul Decebal Făgădău și, ca de obicei, vârstnicii i-au expus edilului anumite probleme. Printre vârstnici s-a aflat și un copil de scoală gimnazială care, fiind trimis de unul din părinții lui, a vrut să-i argumenteze unele probleme care nu ține de vârsta lui. Nu vrem să fim răutăcioși, dar cine poate fi atât de capabil să manipuleze un copil și să-l trimită cu argumentele unui adult. Cei mari, părinții lor, au terminat cu pisicuțele, iar acum își folosesc proprii copii ca niște instrumente, în ideea de-a sensibiliza pe cel vizat. Copiii sunt viitorul nostru, cum vrem să fie acesta? Îi punem pe ei să lupte, iar noi stăm să privim ca niște lași sau trebuie să luptăm noi ca lor să le fie bine?

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “FOTO: 1 Decembrie, sărbătorit la Constanța cu fasole și cărnați. Primarul Făgădău asaltat de pensionari”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI