Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Foto: ”Lacul lebedelor”, un spectacol de succes cât o mie de aplauze

Peste 2000 de oameni au luat aseară cu asalt Parcul Faleză Lac Ovidiu pentru a participa la un spectacol grandios, baletul ”Lacul Lebedelul” de P. I. Ceikovski, într-o montare specială a Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța, în cadrul căreia balerii au dansat pe o scenă montată deasupra lacului Siutghiol, în zona Parcului Faleză Lac Ovidiu.

Cu ajutorul decorurilor și al costumelor – creații ale Adrianei Urmuzescu -, „Lacul lebedelor” de la Marea Neagră, în coregrafia lui Mihai Babușka, după coregrafia clasică a lui Marius Petipa și Lev Ivanov, a reușit să transpună publicul într-o atmosferă de basm, potențată de muzica lui Ceaikovski.Pe parcursul a mai bine de două ore (cu pauză), publicul s-a lăsat sedus de o frumoasă poveste în pași de dans, în acordurile muzicii lui Ceaikovski, alta decât cea din faimoasele sale balete „Lacul lebedelor“. Cei prezenți au fost fermecați chiar de la început de legenda despre prinţese transformate în lebede de un vrăjitor. Vraja lui poate fi spulberată numai prin iubirea unui prinţ, prin apariţia unui personaj pozitiv (lupta dintre bine şi rău), temă întâlnită în basmele mai multor popoare. Bufonul de la curtea regelui s-a remarcat şi a fost răsplătit cu aplauze pentru piruetele executate. Artiştii au dovedit prin dans că au talent, valoare, iar „lebedele” au arătat multă graţie şi profesionalism.Lacul_lebedelor_la_Ovidiu_07Apoi au urmat momentele așteptate de toată lumea, în care, într-un decor asigurat și de noaptea care se lăsase și luna care strălucea pe cer, balerinii au încântat publicul cu dansul lor deasupra lacului. Costumele pe care le-au purtat artiştii (colorate, cu multe broderii, cusături preţioase, sau, dimpotrivă, rochiţe albe), recuzita şi decorul au fost deosebite, completând foarte bine tabloul poveştii despre prinţi şi prinţese, o adevărată feerie de muzică, dans, culoare, creată special pentru public.Lacul_lebedelor_la_Ovidiu_23Spectacolul ”Lacul Lebedelor” supranumit și ”Regele baletelor” este unul dintre cele mai îndrăgite și apreciate titluri ale tuturor timpurilor. Dinamic și plin de culoare la nivel vizual, spectacolul „Lacul lebedelor” a fost primit cu aplauze sincere de către publicul numeros prezent la Parcul Faleză Lac Ovidiu.Lacul_lebedelor_la_Ovidiu_01

Aplauzele lor s-au îndreptat atât spre cei trei prim-soliști din rolurile principale, cât și spre ceilalți artiști din distribuție: japonezii Haruka Tada și Jin Mizutani – prietenii prințului, Delia Luca și Yeji Kim – lebedele mari, Mizuki Kubota, Rie Aoyagi, Laima Costa-Dan, Kanoko Suzuki – lebedele mici, Cecilia Ursul – regina mamă. Aceștia, dar și cei care au prezentat dansul rus, dansul spaniol și mazurka, cavalerii și miresele și întreg ansamblul de balet au fost recompensați cu aplauze.Lacul_lebedelor_la_Ovidiu_02La finalul spectacolului, a fost un scurt moment dedicat coregrafului Horaţiu Cherecheş, căruia publicul i-a cântat „La mulţi ani” de ziua lui.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Foto: ”Lacul lebedelor”, un spectacol de succes cât o mie de aplauze”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI