Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

FOTO: Mii de constănțeni au sărbătorit alături de militari Ziua Marii Uniri

Ziua_Nationala_a_Romaniei_2018_05
Mii de constănțeni au participat, sâmbătă, în fața Casei de Cultură a Sindicatelor din Constanța, pentru a asista la parada organizată cu ocazia Zilei Naționale a României.

Ceremoniile dedicate Zilei Naționale de la Constanța au început de la ora 11.00, cu o paradă a forțelor armate, pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, în fața Monumentului Eroilor Independenței din parcul Casei de Cultură a Sindicatelor.
Primăria Municipiului Constanța le-a oferit celor prezenți la eveniment 5.000 de stegulețe tricolore, astfel că tot bulevardul Lăpușneanu este scăldat în roșu, galben și albastru.Au fost prezenți primarul Constanței, Decebal Făgădău, viceprimarii Dumitru Babu şi Costin Răsăuțeanu, senatorul Liviu Tit Brăiloiu, deputatul George Vişan, rectorul Aurel Papari, de la Universitatea Andrei Şaguna, senatorul Ștefan Mihu, Claudiu Palaz, vicepreşedinte Consiliului Județean Constanța, Costin Scurtu, Director Muzeu Militar.
La invitația primarului Decebal Făgădău, a fost cea a Prințului Dimitrie Sturza, care este prezent împreună cu soția.
Prefectul Ioan Albu a prezentat onorul trupelor și voluntarilor ISU Dobrogea, pompierilor și Poliției Locale Constanța, jandarmi din Gruparea Mobilă Tomis și reprezentanți ai Marinei Militare.Ziua Nationala a Romaniei 2018_08Prefectul Dan Jeacă a citit mesajul premeirului Viorica Dăncilă: „Sărbătorim astăzi Ziua Națională, în An Centenar, cu gândul la unitatea celor care acum o sută de ani au crezut în viitorul României și la datoria sacră pe care o avem de a ne inspira din acest ideal împlinit al înaintașilor noștri. Le adresez cu acest prilej tuturor românilor un mesaj de pace și de unitate. Am încredere că societatea românească are în continuare suficiente resurse pentru consens, echilibru și înțelepciune politică, astfel încât să promovăm interesul nostru comun ca națiune europeană. Să intrăm în al doilea secol de existență a României moderne repetând exemplul părinților Marii Uniri, pentru a duce la bun sfârșit proiectele strategice pe care ni le-am propus pentru România. Să nu le mai întrerupem pentru că le-au început ceilalți! Orgoliile politice și interesele personale nu au ce căuta pe acest drum.
Faptul că toți ne dorim să trăim într-o Românie prosperă, atașată valorilor europene și care să își păstreze identitatea națională, reprezintă cel mai bun argument pentru a ne uni eforturile în interesul cetățenilor și al nostru, ca națiune. Celebra deviză „prin noi înșine”, pusă de Brătieni pe frontispiciul Marii Uniri trebuie să își găsească un corespondent și în actualitatea noastră, iar asta nu ne face mai puțin pro-europeni. Cred în consens, echilibru și cooperare. Diferențele de opinie nu trebuie să ne plaseze pe poziții adverse. Fiecare are dreptul la propria opinie. Putem dezbate, putem negocia, există pârghii legislative și instituționale care funcționează și care trebuie respectate. Sunt momente în care este nevoie de pace politică și adresez un apel în acest sens clasei politice. Ca români, când vorbim despre România, indiferent de calitățile oficiale pe care le avem, trebuie să dăm dovadă de echilibru în declarații și să lăsăm deoparte mizele electorale sau politice.
Să fim uniți în perspectiva apropiatului mandat al României la Președinția Consiliului Uniunii Europene, în care ne revine rolul de mediator imparțial. Să arătăm că țara noastră este pregătită să-și îndeplinească demn această înaltă responsabilitate! Să ne unim eforturile pentru ca evoluția economică a României să permită trecerea la moneda euro în anul 2024. Să fim uniți pentru ca admiterea României în spațiul Schengen să fie decisă doar pe baza criteriilor tehnice obligatorii.
Acestea sunt principalele motive care ar trebui să ne unească. La 100 de ani de la Marea Unire, avem cel puțin 100 de motive să acționăm ca o națiune demnă și puternică: frumusețea naturală a României, istoria, resursele naturale, tradițiile, oameni de cultură, oameni de știință, mari personalități politice și sportivi care au făcut cunoscut numele României în întreaga lume. Și, mai presus de toate, avem responsabilitatea viitorului nostru și al generațiilor viitoare. Prin dialog și deschidere, putem să construim o Românie puternică pentru sute de ani de acum înainte. La mulți ani, România! La mulți ani, români„ ,spunea Viorica Dăncilă”.Ziua Nationala a Romaniei 2018_11Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău le-a vorbit constănțenilor despre însemnătatea Zilei Naționale a României, spunând că: Suntem într-o zi importantă. Poporul acesta nu a încetat să viseze. Astăzi suntem în familia NATO, membri egali ai UE. Avem în față un viitor la care înaintașii noștri doar sperau, avem o poveste atât de frumoasă de spus mai departe, iar povestea trebuie să continue”.
La finalul discursului, Făgădău le-a urat românilor: „La mulți ani pe veci România! La mulți ani pe veci dragi români! Așa să ne ajute Dumnezeu!”Ziua Nationala a Romaniei_2018_12Directorul Muzeului de Istorie Constanța, Constantin Scurtu a declarat: „Astăzi suntem România și vă rog să bateti din palme și să strigați „La multi ani, România!“ Gândul să ajungă la toți frații români aflați dincolo de graniță.”
La paradă au fost 380 de participanți și 20 de plutoane. Defilarea blocului de paradă alcătuit din plutoanele de militari cu tehnică militară, şi în premieră, în acest an, a participat şi un pluton al Poliţiei Locale Constanţa. Au survolat cerul, avioanele 21 mig lancer, ale Forțelor Aeriene Române, și defilat tancurile de la Brigada Mărășești.
După discursul oficialităților, a avut loc parada militarilor, marinari, pompieri, jandarmi, politiști locali, elevi de la colegiul militar A. I. Cuza.
La finalul paradei a urmat expoziția de tehnică militară, unde constănțenii au putut să admire tehnica militară și noile autobuze ale RATC.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “FOTO: Mii de constănțeni au sărbătorit alături de militari Ziua Marii Uniri”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI