Foto: Președintele CJC, Horia Țuțuianu a dat startul Sărbătorii Recoltei și a Vinului Dobrogean

Sarbatoarea Recoltei si a Vinului Dobrogean012
Președintele Consiliului Județean Constanța a dat joi, startul Sărbătorii Recoltei și a Vinului Dobrogean. Criza pestei porcine africane a dat însă peste cap evenimentele privind Zilele Recoltei.

Județul Constanța este o perioadă mai delicată pentru toți producătorii de carne de porc. Așteptăm dobrogenii și turiștii care mai sunt pe litoral să vină să servească din produsele dobrogene, să asiste la spectacolele organizate în această perioadă. Pesta porcină, a pătruns în județul Constanța și a ocupat o mare parte a localităților din județ. Producătorii au fost nevoiți să restrângă activitatea, producătorii tradiționali și-au oprit activitatea pentru că au fost nevoiți să-și omoare, sa-și taie porcii din gospodării. Am preferat ca anul acestă, datorită acestei situații să reducem de la 10 zile de eveniment la patru zile, dar în același timp, am preferat în loc de distracția locuitorilor, ca sumele pe care erau alocate pentru Sărbătoarea Recoltei și a Vinului Dobrogean l-am redirecționat către Spitalul Județean și am preferat în loc de distracția locuitorilor, sănătatea oamenilor din județul Constanța. Investind în Spitalul Județean putem crea un climat mai bun pentru cei care au probleme de sănătate în spitalul județean”, a declarat președintele CJ Constanța, Horia Țuțuianu.

În cele patru zile de sărbătoare, până duminică 16 septembrie, vor fi expuse numai produse autohtone. Dacă vă decideți să faceți o vizită la Pavilionului expozițional, veți putea găsi aici belşug de legume, fructe, conserve, murături, dulceţuri, miere, preparate de carne, brânzeturi şi afumături, vin, tincturi naturale, veselă din lemn şi ceramică, straie populare şi răsaduri. Gospodinele au posibilitatea să cumpere și produse gata conservate. Mustul este preparat chiar în fața clienților, din struguri proaspeți.
La târg se cântă muzică populară, se dansează, se mănâncă mici, pastramă şi se beau licori parfumate din această recoltă. La sărbătoarea recoltei participă producători din Dobrogea, dar şi din alte zone ale ţării, cu preparate specifice. Programul artistic este unul bogat, pe placul tuturor categoriilor de vârstă.
Suma inițială alocată de CJC pentru Sărbătoarea Recoltei și a Vinului Dobrogean a fost de un milion de lei, fiind redusă la 400.000 de lei. Cei 600.000 de lei rămași vor fi redirecționați către Spitalul Județean de Urgență Constanța.

Programul zilei de vineri – 14 septembrie este următorul:

17.00 – 20.00 – Ansamblul Folcloric Profesionist „Izvoare Ddobrogene”, Soliști: Laura Mocăniță, Ionuț Cocoș. Invitați: Maria Dragomiroiu și Petrică Mîțu Stoian
20.00 – 21.00 – Fuego
21.00 – 22.00 – Viorica și Ioniță cu Taraful din Clejani.

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Foto: Președintele CJC, Horia Țuțuianu a dat startul Sărbătorii Recoltei și a Vinului Dobrogean”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI