Foto: Sunete de luptă au răsunat timp de trei zile în vechea cetate Tomis

Festivalul Antic Tomis editia a 6-a 1131
Timp de trei zile, dacii şi romanii au luat cu asalt antica cetate a Tomisului în cadrul unui eveniment de reconstrucţie istorică – Festivalul Antic Tomis organizat, pentru al şaselea an, la malul mării.

Au ridicat armele şi s-au luptat până la lăsarea nopţii. Luptătorii – români şi bulgari – au reuşit să impresioneze publicul de toate vârstele.
Zeci de soldați, daci şi romani, s-au luptat pentru supremație, înarmați cu bâte şi săbii de oțel.
Alături de ei, publicul a făcut cunoştinţă şi cu celebrii gladiatori, gata oricând să intre în arenă pentru o luptă pe viaţă şi pe moarte.
În cadrul atelierelor de lucru, vizitatorii au avut ocazia de a vedea la lucru meşterii fierari care ascut săbiile luptătorilor şi pe femeile care pregătesc straiele şi armurile de luptă ale soţilor.
De asemenea, în cadrul antrenamentelor militare, cei mici au încercat să fie pentru câteva clipe luptători de seamă ai legiunilor romane sau daci liberi care-şi apără pământul în faţa atacatorilor.
În ultima zi a festivalului, în jurul orei 15.00, flacăra cetății Tomis, aprinsă simbolic a fost stinsă. Povestea antică de la Pontul Euxin a fost „scrisă” de: Asociaţia Culturală Tomis-Constanţa, Geto-Dacii Sudcarpatici – Piteşti şi Legiunea a III-a Scythica – Dobrici, Bulgaria, cărora li s-au alăturat Cercetașii Marini.
Efortul participanților la cea de-a VI-a ediție a Festivalului Antic Tomis a fost răsplătit, de Costin Scurtu director al Muzeului Militar Național „Regele Ferdinand I“, filiala Constanța și de Mariana Gorbănescu reprezentant al Asociației Litoral – Delta Dunării. Au primit diplome Asociaţia Culturală Tomis-Constanţa, Geto-Dacii Sudcarpatici – Piteşti şi Legiunea a III-a Scythica – Dobrici, Bulgaria. Premii și mulțumiri speciale au primit și voluntarii de la Cercetașii Marini.
Festivalul Antic Tomis a fost organizat de Asociaţia Litoral-Delta Dunării în parteneriat cu Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie din Constanţa.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Foto: Sunete de luptă au răsunat timp de trei zile în vechea cetate Tomis”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI