Foto-video: Paradă impresionantă de Ziua Constanței

Parada de Ziua Constantei24
Ziua Constanței a fost marcată la Constanța, luni, 21 mai, unde mai multe evenimente au fost organizate de către Primăria municipiului Constanța.

Mii de elevi, studenți și sportivi, structuri militare, jandarmi călare sau militari britanici și americani au defilat prin centrul oraşului până în Piața Ovidiu. Mângâiată de razele soarelui, însuflețită de miile de copii prezenți, bulevardele orașului au fost scăldate de voie bună și speranță! În fruntea coloanei de copii, a detașamentelor militare s-au aflat oficialități ale județului Constanța, primarul Decebal Făgădău care a ținut să exprime un gând de la mulți ani tuturor constănțenilor și în mod special mulțumiri și felicitări copiilor implicați în această acțiune frumoasă.Parada de Ziua Constantei05Dragi constănțeni, Marea noastră familie îmbracă astăzi haine de sărbătoare. De Sfinții Împărați Constantin și Elena, orașul nostru își celebrează ziua. Haideți să ne amintim că suntem binecuvântați să trăim într-un oraș minunat, plin de oameni frumoși. Constanţa este un oraș pe care îl iubim și respectăm. Astăzi, le suntem recunoscători înaintașilor și privim cu încredere și speranță spre viitor, pentru ca împreună să ne bucurăm de orașul nostru. Să ne implicăm în comunitatea noastră și să facem Constanța mai frumoasă și mai curată, asemenea inimilor copiilor noștri. La mulți ani, Constanța! La mulți ani, constănțeni!”, a spus Decebal Făgădău.

Trăim un moment unic. Pentru prima dată în istoria de peste 2.500 de ani a orașului nostru, aici, în inima orașului, în Piața Ovidiu, sărbătorim împreună Zilele Orașului. De la cei mai mici, cei ce reprezintă viitorul orașului nostru, până la partenerii noștri strategici, cred că ne-am dat mâna într-o zi binecuvântată, să spunem că «Da, Constanța este un oraș puternic! Da, Constanța este un oraș frumos! Constanța are un viitor sigur!». Dacă Ovidiu ar fi fost contemporan cu noi, nu doar prin opera sa, probabil că și-ar schimba părerea despre acest loc al exilului și ar vedea cum prieteni de peste tot de pe glob au descoperit în Constanța a doua casă. Și dacă astăzi sărbătorim Ziua Orașului, aș vrea să nu uităm niciodată că orașul nostru așa s-a născut: din mare și lângă mare, fiind un oraș deschis, fiind mărginit doar de mare și de orizont. Un oraș în care toată lumea trebuie să se simtă acasă și este binevenit. Constanța anul acesta are un privilegiu. Astăzi, de ziua Sfinților Constantin și Elena, de ziua orașului nostru, într-un an în care sărbătorim Centenarul Marii Uniri, sărbătorim și 140 de ani de la revenirea Dobrogei la patria mamă, acasă. Tocmai de aceea mă bucur că orașul nostru este Capitala de vară a României, dar Capitala permanentă a regiunii noastre, Dobrogea. La mulți ani, dragi constănțeni! La mulți ani, dragi dobrogeni! La mulți ani, dragi români! Să ne bucurăm împreună că orașul nostru este la fel de frumos și de curat ca sufletele copiilor noștri!“ a mai declarat Făgădău.Parada de Ziua Constantei26În alocuțiunea susținută în fața oficialităților și publicului adunat în Piața Ovidiu, prefectul județul Constanța, Ioan Albu, a evocat file de istorie privind rădăcina denumirii pe care o poartă astăzi fosta cetate a Tomisului.
„Aici a fost stabilită capitala cetăților pontice și va fi denumită Constantiana, după numele surorii Împăratului Constantin cel Mare. Acesta este motivul pentru care Ziua Constanței este sărbătorită în fiecare an pe 21 mai. Dobrogea este un tărâm al contrastelor, al mozaicului cultural, un exemplu de conviețuire între etnii. Aici trăiesc în liniște și pace români, turci, tătari, greci, bulgari, armeni și alte naționalități. Întemeiat acum peste 2500 de ani în urmă, ca o colonie greacă numită Tomis, Constanța este unul dintre cele mai vechi orașe atestate de pe teritoriul României. Aici și-a petrecut ultimii ani ai vieții marele poet latin Ovidiu, care a consemnat în operele sale prețioase detalii despre obiceiurile și viața cetățenilor. Odată cu revenirea Dobrogei la România, după 1880 apare denumirea de Constanța. Orașul va deveni principalul port al statului român, în prezent unul dintre cele mai importante și cele mai moderne porturi la nivel european. De asemenea, orașul de la malul mării s-a remarcat drept o zonă turistică. Au fost realizate investiții majore în acest sector, fapt care a condus la înființarea Zonei Metropolitane Constanța, la începutul anului 2007. Pe această cale felicit administrația locală și județeană pentru eforturile depuse în dezvoltarea orașului nostru. În fiecare an, prin sărbătorirea Zilei Constanței marcăm un moment al bucuriei și al mândriei că suntem un tărâm încărcat de istorie. La mulți ani, Constanța! La mulți ani, constănțeni“, a declarat Ioan Albu.IFA_6672Președintele CJC, Marius Horia Țuțuianu: „Mă voi implica pentru ca orașul Constanța să ajungă un oraș de talie mondială“: „Astăzi avem două evenimente: sărbătorim cuvioșii Împărați Constantin și Elena – permiteți-mi pe această cale să vă spun tuturor care purtați aceste nume «La mulți ani!» – în același timp sărbătorim Constanța și pe noi, constănțenii. Sunt constănțean, născut în Constanța și trebuie să recunosc, așa cum trebuie să recunoaștem cu toții, Constanța este cel mai frumos oraș din țară! Îl felicit pe primarul Decebal Făgădău pentru organizare și mă voi implica pentru ca orașul Constanța să ajungă un oraș de talie mondială și europeană. La mulți ani, Constanța! La mulți ani, constănțeni!“.
Evenimentul a culminat în Piața Ovidiu, unde a avut loc o ceremonie pentru a sărbători Ziua Constanței, la care au participat reprezentanţi ai autorităţilor locale, primarul Decebal Făgădău, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Horia Ţuţuianu, prefectul Ioan Albu, cât și cadre militare, invitați speciali și oameni de notorietate.

 

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Foto-video: Paradă impresionantă de Ziua Constanței”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI