Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Foto-video: Paradă impresionantă pe străzile din municipiu de Ziua Constanței

Ziua_Constantei_2019_40
Mii de elevi, studenți și sportivi, structuri militare, jandarmi călare sau militari britanici și americani au defilat prin centrul oraşului până în Piața Ovidiu.

Codul galben de vreme rea şi semnalele de alarmă nu au speriat participanții, aceștia urmând traseul prestabilit, începând la Sala Sporturilor, continuând pe strada Traian pentru a finaliza parada în Piața Ovidiu.
În fruntea coloanei de copii, a detașamentelor militare s-au aflat oficialități ale județului Constanța, primarul Decebal Făgădău care a ținut să exprime un gând de la mulți ani tuturor constănțenilor și în mod special mulțumiri și felicitări copiilor implicați în această acțiune frumoasă.

La eveniment au mai participat Costin Răsăuțeanu – viceprimarul municipiului Constanța, Ilie Floroiu – fost mare atlet Ilie Floroiu, consilier al primarului Decebal Făgădău pe probleme de sport și deputatul PSD de Constanța – George Vișan, cât și cadre militare, invitați speciali și oameni de notorietate.Alocuțiunea susținută în fața oficialităților și publicului adunat în Piața Ovidiu, de prefectul județului Constanța, Dan Jeacă.

„Astăzi Constanța este în sărbătoare. Își aniversează patronii spirituali. Prilej să recompunem memoria vie a unei comunități legate prin sentimente de rudenie, prietenie sau simplă vecinătate, aparținătoarea spiritului unic, inconfundabil al Constanței mele. Ceea ce, însă, ne unește pe noi, oameni de vârste, etnii, profesii, religii, culturi diferite sunt toleranța, conviețuirea în deplină armonie, acumularea unor deprinderi, comportamente, obiceiuri care fac ca civilizația locului să fie cimentată – punte solidă între trecut și viitor.
Scria Ioan Adam în “Constanța Pitorească” la începutul secolului trecut: “Constanța este primul nostru port maritim, oraș industrial și stațiune balnearo-climaterică marină. Toate aceste manifestațiuni de viață sunt prinse în cadrul măreț al ruinilor, rămase pe urma stăpânirii strămoșilor noștri. Patrimoniul acesta sfânt este o chezășie de drept pentru noi și un îndemn la muncă și încredere, pentru ca să ridicăm moștenirea aceasta dezgropată la trăinicia și înflorirea de altă data. Constanța și Dobrogea trebuie cunoscute.”
Și adaug eu, la zi aniversară: da, trebuie cunoscute, trebuie respectate și trebuie iubite! Ca să ridicăm moștenirea aceasta la trăinicie este nevoie să ne unim eforturile, să facem fiecare cât putem mai mult pentru orașul nostru. La mulți ani, Constanța! La mulți ani, constănțeni!” a declarat Mirela Matichescu, administrator public din cadrul Consiliului Județean Constanța.
Pe scena amplasată în Piaţa Ovidiu au urcat, pe rând, ansamblul „Elpis” și ansamblul „Elpis Junior”, ansamblul „Iholu” al Comunității Armâne din România, filiala Constanța, ansamblul „Can Renkler”, elevii Colegiului Național „Regina Maria” şi Ioana Lucia și Mara Andreea Berechet.
Apoi, începând cu ora 20.00, în aceeaşi locaţie, Adrian Stavian și Teatrul „Semn” i-au invitat pe cei prezenți la un spectacol-manifest, „Ciuleandra”, un show complet în care legende românești sunt aduse la viață cu forța de expresie a sunetului și a luminii, totul structurat pe muzică originală, special compusă pentru a redimensiona aceste valori.
La ora 21.00, au urcat pe scenă băieţii de la 3Sud Est, care au susţinut un concert extraordinar, iar, de la ora 22:30, a avut loc focuri de artificii.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Foto-video: Paradă impresionantă pe străzile din municipiu de Ziua Constanței”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI