Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Foto-video: ”Seara Dobrogeană” lansată la Mamaia

Seara Dobrogeana la Mamaia01
Evenimentul cultural-artistic ”Seara Dobrogeană” a fost lansat, în premieră, la Restaurant Dorna din Mamaia. Acest nou concept unic, de petrecere a timpului liber, eveniment tradiţional, de Dinner & Show pentru turişti, vizitatori şi localnici, îmbină arta culinară cu muzica și dansul diferitelor etnii din Dobrogea.

Cei 130 de dansatori și artiști au oferit un spectacol de zile mari, ce au încântat privirile şi sufletele celor prezenți. De asemenea, au putut admira și dansa pe ritmuri grecești, dobrogene, turcești, tătărești, rusești, lipovenești, armene și aromâne.
Din acest moment, Dobrogea devine prima regiune turistică din România care oferă turiștilor să un show reprezentativ, un show simbolic, sub conceptul Dinner & Show – spectacol și cină tradițională autentică. Oferim turiștilor noștri, practic, un spectacol și o cină care include preparate din bucătăriile tuturor minorităților din Dobrogea, muzică și dansuri care reprezintă armonios, tot ceea ce oferă Dobrogea mai bun. Peste 6 minorități, dar și dobrogenii, participă la acest spectacol săptămânal oferit turiștilor litoralului românesc” declară Corina Martin, președintele Federației Asociațiilor de Promovare Turistică din România.

Bogdan Dumitru, director Hotel Dorna: „Am reușit să adunăm în această seară cele 6 minorități reprezentative. În Dobrogea suntem 18 etnii, suntem un model de conviețuire în Europa, iar aici în Dobrogea trăim într-o armonie perfectă, iar datorită Corinei Martin prin Agenția Mistral, a reușit să ne adune împreună la Dorna. Sperăm că acest eveniment va fi de bun augur și că de acum încolo, în fiecare joi seară se ne revedem aici în număr din ce în ce mai mare. Ne rugăm bunului Dumnezeu să reușim fim uniți, să arătăm că suntem români, că suntem într-o armonie perfectă„.
Ionuț Galani: „Mă bucur că renasc aceste spectacole pe care știu de când eram mic și sper că să țină cât mai mult acest proiect. Era și păcat ca acest gen de spectacol să nu fie la Constanța dacă suntem atât de multe minorități aici, haideți să facem ceva frumos aici„.
Adrian Bujoaică, consilier al Ministrului Turismului: „Este un demers remarcabil, având în vedere că sunt foarte multe comunități etnice în această zonă și fiecare dintre acestea are frumusețile care pot arăta turiștilor, în special străini. Este important ca astfel de evenimente să continue atât pe perioada verii cât și anii următori pentru ca turiștii, în special străinii să aibă o experiență tradițională din România„.
Este foarte important pentru toți să arătăm tuturor din România, cât de bine ne înțelegem noi în Dobrogea. Noi trebuie să fim vârful de lance al comuniunii, al comunicării. Lucrul acesta nu mă face decât să mă bucure. Avem cu ce să ne mândrim. Cultura noastră este un act de mândrie și noi trebuie să-l ridicăm la valoarea pe care noi înșine trebuie să neo impunem„, spune Florin Chelaru, primar al orașului Năvodari.
Stațiunea Mamaia a fost inundată de muzica și dansul celor șase ansambluri, de frumusețea portului, de dăruirea cu care, comunitatea minorităților reușește să devină vizibilă și prezentă în peisajul cultural dobrogean.
“Seara dobrogeană” a fost organizată de agenţia de turism turoperatoare Mistral Tours din Constanța și Restaurantul Dorna din Mamaia.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Foto-video: ”Seara Dobrogeană” lansată la Mamaia”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI